Aktaş: “Doğanbey Bursanın Böğrüne Saplanmış Bir Ucube”

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın kentsel dönüşümde sıkıntıları olduğunu söyledi.

Yayınlama: 28.12.2017
1.161
A+
A-

Başkan Aktaş, işadamlarına kendisini tanıttığı konuşmasında, Bursa’nın değerlerine dikkati çekti. Bursa’nın geleceğine dair herkesin sorumlulukla adım atması gerektiğinin önemini vurgulayan Başkan Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine geliş sürecini de anlatarak, “Bursa gibi bir şehirde Belediye Başkanı olarak görev yaptığımdan dolayı Allah’a şükrediyorum. Bunun sorumluluğunu taşıyorum. Allah herkese nasip etmez. Allah herkese Bursa’da yaşamayı da nasip etmez. Biz bunun şükrünü eda edemeyiz. Burası çok güzel ve bereketli bir şehir” diye konuştu.

Bursa’nın bir Türkiye mozaiği olduğunu belirten Başkan Aktaş, inşaat sektörünün bereketine değinerek, “İnşaat sektörünün hareketliliği bir sürü sektörü de harekete geçiriyor. Bu noktada şehrin vizyonu, projeksiyonu çok önemli” dedi.

Ekonomi odaklı değerlendirmelerde bulunan Başkan Aktaş, müteahhitliğin tanımının iyi yapılması gerektiğini anlatarak, “Küçük büyük önemli değil, önemli olan kaliteli iş yapmak ve yaptığınız işin bundan sonraki işlerinize referans olması. Şehrin projeksiyonu da çok önemli. Bursa, birkaç senedir çok ciddi kentsel dönüşümü konuşuyor” dedi.






Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa’daki kentsel dönüşüme dikkat çektiğini hatırlatan Başkan Aktaş, Doğanbey haricinde şehrin başka noktalarında da kentsel dönüşüm meselesi olduğuna işaret etti. Başkan Aktaş, Doğanbey’den de kendisini arayıp durumu soranların olduğunu belirterek, “TOKİ yapmış, kimin malına ne yapabilirsin. Niye herkes Doğanbey’i konuşuyor? Lokasyonu yüzünden. Hanlar bölgesini, Ulucami’yi kapattı, Uludağ’ın siluetini bozdu. Şehrin ne tarafından bakarsan bak ucube gibi duruyor. Dünya mimarlık zirvesinde gösterilen ilk fotoğraf. Bir vizyon ortaya koyuyorum. 2700 daire var” dedi.

Aktaş, Cumhurbaşkanının bu konu ile ilgili özel çalışması olduğunu söyleyerek, “Bu Doğanbey’in yüksekliğiyle alakalı değil sadece. Lokasyonundan dolayı, Bursa’nın orta noktasında, bağrında… Şehrin böğrüne saplanan bir yer olduğu için dikkat çekici. Bugüne kadar şehirde kentsel dönüşümler yapılmış. Mesele yıkımdan sonra yerine konuşlandırdığımız bina ve onun müştemilatlarıyla alakalı Kentsel dönüşümde yıktığınız binanın yerine sadece bina değil sosyal alanlar da kazandırıyorsunuz. Bu işin sosyal boyutları da var” diyerek konunun önemine işaret etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş