Amcasından miras kalan mağazadaki ürünleri depremzedelere bağışladı

Yayınlama: 20.02.2023
146
A+
A-

Ardahanlı esnaf Mehmet Akif Avşar, amcasından miras kalan mağazadaki hazır giyim ve kumaşları, ihtiyaç duyulan giyim ürünlerine dönüştürülerek depremzedelere gönderilmesi için Halk Eğitim Merkezinin hizmetine sundu.

Depremzedelerin yaralarını sarmak isteyen vatandaşlar, büyük, küçük demeden bağışlarda bulunuyor. Ardahan’ın İnönü Caddesi’nde kırtasiye işleten Mehmet Akif Avşar, bir süre önce manifaturacı amcası 93 yaşındaki Mecit Avşar’ı kaybetti. Evlenmeyen manifaturacı amca ise vefatından önce iş yerini yeğeni Avşar’a miras bıraktı. Mehmet Akif Avşar ise “amca emeğidir” diyerek iş yerinin kapısına kilit vurdu.

Mirası bağışladı

Depremlerin ardından da Avşar’ın amcasının adına bağışladığı mağazadaki ürünler, Merkez Halk Eğitim Müdürlüğü usta öğreticileri ile gönüllü kadınlarca tek tek raflardan indirilip kayıt altına alındı.






Avşar, amcasından kendisine miras kalan manifaturadaki ürünleri, Miraç kandilinde bağışlama kararı aldığını söyledi.

Yeni Haber Başlığı

Ülkenin büyük bir felaket yaşadığını ve bu afetin herkesi derinden etkilediğini, kendisini de onların yerine koyduğunu dile getiren Avşar, mağazadaki hazır ürünlerin paketlenip, kumaşların ise işlenip deprem bölgesine gönderilmesi için İl Halk Eğitim Müdürlüğüyle irtibat kurduğunu belirtti.

“Bize önce vatan lazım”

Merhum hayırsever amcasının kendisine bıraktığı malzemelerin depremzedelere nasip olduğunu ifade eden Avşar, şunları kaydetti:

Allah amcamın hayrını kabul etsin. Allah bir daha ülkemize, devletimize böyle bir şeyi yaşatmasın. Allah ülkemizi her zaman muhafaza etsin. Bize önce vatan lazım, vatanı korumak için insan lazım. Bu insanları da yaşatmamız lazım. Depremzedeler bizim kardeşlerimizdir. Gücümüz kadar hayır yapmak zorundayız.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş