Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrasından Muhteşem Konser

Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası (ASO), Devlet Konservatuvarı bünyesinde gerçekleştirdiği konser programlarıyla müzikseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Yayınlama: 17.02.2017
1.052
A+
A-

Bu kapsamda Şef Faris Akarsu yönetiminde dünyaca ünlü Keman Virtüözü Cihat Aşkın ve Piyano Virtüözü Metin Ülkü’ye eşlik eden ASO, “Bir Beethoven Akşamı” konseriyle 16 Şubat Perşembe akşamı dinleyicilere müzik dolu bir gece yaşattı. Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Açıköğretim Sisteminden Sorumlu Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yücel Güney, Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal Biçerli ile öğretim elemanlarının yanı sıra çok sayıda örgün ve Açıköğretim Sistemi öğrencisi katıldı.

Beethoven’ın Türkiye’de ilk defa seslendirilen konçertoları

Şef Faris Akarsu yönetiminde kemanda Cihat Aşkın, piyanoda ise Metin Ülkü’ye eşlik eden Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası, Beethoven’ın Türkiye’de ilk defa seslendirilen “Piyano Konçertosu op. 61a” ile “Keman Konçertosu op.71” eserlerini müzikseverlerin beğenisine sundu. Konser, çeşitli halk ezgilerinin dinletisinin ardından sona erdi.








Konserle ilgili görüşlerini dile getiren Şef Faris Akarsu ise şunları söyledi:

“İki güzide sanatçımız Cihat Aşkın ve Metin Ülkü tarafından Beethoven’ın eserleri Türkiye’de ilk defa seslendirildi ve ben de onlara yardımcı olmaya çalıştım. Dünya çapında bir başarıya sahip olan sanatçılarımıza ASO olarak bu sahnede eşlik etmek bizim için gurur vericiydi.”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.