Ayanın “Bursa Retrospektifi” Sergisi Kapılarını Açtı

Nilüfer Belediyesi, Prof. Dr. Aydın Ayan’ın resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

Yayınlama: 21.10.2017
1.030
A+
A-

Aydın Ayan’ın “45. Sanat Yılı Bursa Retrospektifi” adlı sergisinin açılışına sanatseverler ilgi gösterdi. Yeni sezonun ilk sergisini açmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Dönemin ilk sergisine Aydın Ayan gibi önemli bir isimle ev sahipliği yapmak kültür-sanat şehri Nilüfer’e değer katıyor. Kültür sanata, güzel sanatlara ve plastik sanatlara verdiğimiz önemi, sanatla iç içe bir kent oluşturma çabamızı bir kez daha bu sergiyle ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Usta ressam Aydın Ayan’ın, onlarca eseri sanatın karşı konulmaz mıknatısıyla izleyenleri adeta kendisine çekecek” dedi.

Ayan, “Çok değerli hocalardan eğitim aldım. Türk resim sanatının en büyük ustalarının üçünden; Sabri Berkel, Bedri Rahmi Eyüpoğlu, Neşet Günal’dan eğitim aldım. Çok iyi öğrenciler atölyelerimde yetişti, bu açıdan da şanslıyım. Yurtdışında ve yurtiçinde çok güzel yerlerde sergiler açtım. Hakkımda güzel kitaplar basıldı, Nilüfer Belediyesi’nin katkısıyla bugün basılan kitabım da başka bir güzellik. Her şey için beni onurlandıran dostlarıma, şimdi aramızda olmayan değerlere ve uzun sağlıklı bir ömür sürmelerini istediğim sanat dostlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Aydın Ayan’ın 45. sanat yılı dolayısıyla eserlerinin yer aldığı bir kitap da basıldı. Kitap ücretsiz olarak davetlilere hediye edildi. Sergi 20 Kasım 2017 tarihine kadar Nilüfer Belediyesi Nazım Hikmet Kültürevi’nde açık kalacak.










Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.