Bağırmayan Anneler Konferansı

Yıldırım Belediyesi’nin konuğu Pedagog Hatice Kübra Tongar’ın ‘Bağırmayan anneler’ söyleşisine ilçe sakini kadınlar büyük ilgi gösterdi.

Yayınlama: 30.12.2017
1.254
A+
A-

Yıldırım Belediyesi uzman isimleri Yıldırımlılarla buluşturmaya devam ediyor. Uzman Pedagog Hatice Kübra Tongar, ‘Bağırmayan Anneler’ adlı söyleşisi ile Barış Manço Kültür Merkezi’ni dolduran ilçe sakinleriyle bir araya geldi. Program öncesi konuşma yapan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, alanında uzman kişileri Yıldırımlılarla buluşturmaya devam ettirdiklerini söyleyerek, “Kültür sanatın merkezi Yıldırım’da önemli faaliyetleri vatandaşlarımıza sunuyoruz. İlçemizde gerçekleşen dönüşümün bir ayağı olan sosyal dönüşümü de çeşitli faaliyetlerimizle tamamlayarak şehrimizin çehresini değiştirmeye devam ediyoruz” dedi.

Güçlü toplumun oluşturulmasında güçlü aile yapılarının önemine işaret eden Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Aile zayıfsa o milletin sadece ekonomik kriterlerle güçlü sayılması kabul edilemez. Bu sebeple bugün Avrupa, gelecek adına, aile kavramını koruyamamaktan korkmaktadır. Yıldırım, aile değerlerini yaşatan bir toplum olarak ön plana çıkıyor. Bizlerin de en büyük mirası, yarınlarımıza bırakacağımız değerlerimizdir. Donanımlı ve güçlü toplumların inşası doğru aile yapısı ile mümkün olacaktır. Bunu daha da geliştirmek adına milli manevi değerlere sahip çocuklar yetiştirmek öncelikli görevimizdir. Bu konuda bizlere değerli öğütler verecek Hatice Kübra Tongar’a katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Hatice Kübra Tongar, anne ve anne adaylarına tavsiyelerde bulunarak, “Çocuklarınıza rica dili ile emir vermeyin. Çocuğunuzu gücünüzle ezmeyin. Çocuğunuzun birinciliğini kabul edin, mukayese etmeyin. Bir yetişkine söyleyeceğiniz hiçbir şeyi çocuğunuza söylemeyin. Ve çocuğunuzun bize olan gereksinimini koz olarak kullanmayalım” dedi.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş