Bakan Akar’dan enkazdan 326 canı çıkaran Mehmetçiğe tebrik ziyareti

Yayınlama: 28.02.2023
20
A+
A-

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, 100 arama kurtarma timi ile katıldığı çalışmalarda, 326 kişiyi enkazdan kurtaran Mehmetçik ile bir araya geldi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Hatay’a gelen Hulusi Akar’ın, deprem bölgesindeki incelemeleri sürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin 29 arama kurtarma köpeğinin de destek verdiği arama kurtarma timleri, deprem bölgesinde 326 kişiyi enkaz altından sağ çıkardı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından deprem bölgelerine görevlendirilen 57 tabur ve 100 arama kurtarma timi, toplam 40 binden fazla Mehmetçik, uzman ve teknik personel, bölgedeki görevlerini sürdürüyor.






Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İnsani Yardım Tugayı Komutanlığı Doğal Afet Arama Kurtarma Taburu personelini ziyaret etti.

Antakya’daki çalışmaları inceleyen Akar, depremin ardından zorlu hava şartları ve ulaşım koşullarına rağmen Hatay’a gelerek hemen arama kurtarma çalışmalarına başlayan Doğal Afet Arama Kurtarma Taburunun çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.

Akar, enkaz altındaki 19 kişiyi tespit eden “Pamel” ve “Pazı” olmak üzere taburdaki arama kurtarma köpekleri ile de yakından ilgilendi.

Depremin ardından 24 kişiyi enkaz altından kurtaran personeli, kahramanlıkları ve fedakarlıklarından dolayı tebrik eden Hulusi Akar, “Büyük fedakarlık ve kahramanlık gösterdiniz. Tüm zorluklara rağmen ilk andan itibaren halkımızın yanına koştunuz. Alınlarınızdan öpüyor, sizleri kutluyorum.” dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar, büyük bir felaketle karşılaşıldığını belirterek, “Mehmetçik, depremle mücadele konusunda da büyük bir kahramanlık ve fedakarlıkla ilk andan itibaren milletinin yanında, görevinin başında yer almıştır. Acımız büyük, bu yarayı milletçe hep beraber saracağımıza inanıyorum. Asker sivil herkes omuz omuza gerekeni yaptı, yapacak.” diye konuştu.​​​​​​​

Bakan Akar’dan depremin vurduğu Kırıkhan’da inceleme

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kırıkhan ilçe merkezi ve köylerinde bir araya geldiği depremzedelere, “Hiçbir zaman yalnız değilsiniz. Biz kederde ve kıvançta bir ve beraberiz. 85 milyon tek yumruk, tek yürek.” dedi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerin ardından, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Hatay’a gelen ve Mehmetçiğin nöbet, devriye, arama kurtarma, yaşam destek faaliyetlerini yerinde takip eden Bakan Hulusi Akar’ın, deprem bölgesindeki incelemeleri sürüyor.

Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ile Hatay’ın Kırıkhan ilçe merkezi ile Ceylanlı ve Bektaşlı köylerinde çalışmaları inceledi.

Depremzedelerle bir araya gelen, çocuklarla yakından ilgilenen Bakan Akar, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa ve tüm millete başsağlığı dileklerini iletti.

Kırıkhan halkının özellikle Afrin Harekatı’nda gösterdiği yoğun desteği hiçbir zaman unutmadıklarını dile getiren Akar, asrın felaketi olarak nitelenen depremlerin ardından ilk andan itibaren büyük bir azimle yaraların sarılması için gayret gösterdiklerini ifade etti.

Bakan Akar, “Millet olarak geçmişte de birçok acı ve felaketle karşılaştık. Devlet ve millet bir ve beraber olarak bunların üstesinden geldik. Burada da aynı şekilde mücadelemizi sürdürüyoruz.” diye konuştu.

Devletin tüm kurumlarının yaraları sarmak, acıları dindirmek için seferber olduğunu dile getiren Hulusi Akar, şunları söyledi:

“Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere devletimizin tüm birimleri ayakta. Sadece devlet değil, aynı zamanda 85 milyon, tüm milletimiz buradaki vatandaşımızın kederiyle kederleniyor, derdiyle dertleniyor. Hiçbir zaman yalnız değilsiniz. Biz kederde ve kıvançta bir ve beraberiz. 85 milyon tek yumruk, tek yürek. Ümitsizlik, karamsarlık, yalnızlık yok, hep beraberiz, bu yaraları hep beraber saracağımıza inanıyorum. Gece-gündüz demeden herkes buradaki yaraları sarmak için gayret gösteriyor.”

Depremlerin ardından tüm milletin yardım için seferber olduğunu belirten Akar, “Türk Silahlı Kuvvetleri de ilk andan itibaren seferber oldu, milletinin, vatandaşlarının yanına koştu.” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, hayatın bir an önce normale dönmesine yönelik çalışmaların da süratle devam ettiğini aktardı.

Vatandaşlar da Bakan Akar’a, “Allah devletimizden razı olsun”, “Acı günümüzde yanımızda yer aldınız”, “Allah devletimize zeval vermesin”, “İlk andan itibaren yanımızdaydınız” ifadeleriyle karşılık verdi.

Ceylanlı Köyü Muhtarı Abdurrahman Doğan ile Bektaşlı Köyü Muhtarı Enver Çağlı, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Bakan Akar’a yakın ilgisinden dolayı teşekkür etti.

Ziyaretleri sırasında Bakan Akar’a, Vali Rahmi Doğan ile AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman eşlik etti.

NATO’nun çadır kent alanında inceleme

Bakan Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler, NATO tarafından Ötençay Mahallesi’nde kurulması planlanan çadır kent alanında da incelemelerde bulundu.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen altyapı ve arazi düzenleme çalışmalarını inceleyen Akar, faaliyetlere ilişkin bilgi aldı, talimat verdi.

2 bin 500 kişi kapasiteli çadır kentte seyyar banyo, tuvaletin yanı sıra mutfak, çocuk oyun alanları ile çamaşırhanenin de bulunması planlanıyor. Çadır kentin mart ayında hizmete girmesi bekleniyor.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş