Belediye Meclisinde Yaşanan Arbedeye İlişkin Açıklama

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında, sandalyelerin havaya uçuştuğu pazarcı esnafı ile meclis üyeleri arasında yaşanan arbedeye ilişkin basın açıklaması yaptı.

Yayınlama: 02.02.2017
1.079
A+
A-

Süleymanpaşa Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında meclis ve meclis üyeleri ile pazarcı esnafı arasında yaşanan arbedede sandalyeler havada uçuşmuş ve birkaç meclis üyesi çeşitli yerlerinden hafif yaralanmıştı. Olay üzerine basın toplantısı düzenleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat konuyla ilgili açıklama yaptı.

“Bu doğaçlama bir olay değildir”

Süleymanpaşa Belediyesi Sahil Ek Hizmet Binası’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Eşkinat, olağan bir meclisin olağanüstü bir süreç yaşadığını dile getirerek, yapılan saldırının siyasete ve demokrasiye yapılmış bir darbe olduğunu, yapılmak istenen işlemlerin esnafa farklı şekilde anlatılarak kışkırtılmak istendiğini belirtti. Başkan Eşkina, “Bununla ilgili bir takım temiz olmayan haberler dolaşmaya başlayınca, olayın gerçeğini sizlerle paylaşıp, verileri ve yaşanan süreçleri değerlendirip basınımızı bilgilendirmek istedik. Bu doğaçlama bir olay değildir bu birkaç gün öncesine dayanan bir kurgudur. Bu olaydan sonra bir yazı paylaştık belediyenin 3 siyasi partiden oluştuğunu ve bu saldırının 3 partiye de yapıldığını tanımladık. Dün meclisimizde yaşanan olaylar tamamen planlı bir şekilde hazırlanmıştır. Yapılan saldırı Belediye Meclisine yapılmış bir harekettir. Biz bu hareketi siyasete demokrasiye yapılmış bir darbe olarak nitelendiriyoruz. Yaptığımız işlem işgalci konumundaki esnafımızın tahsisli alanını kullanan pazarcı esnaf haline dönüştürülmesi işlemidir. Bu yasa çerçevesinde yapılmaktadır. Pazarcı esnafının özlük haklarını korumaya yönelik ciddi bir adımdır. İlk defa yapılıyor olması geçmişte bu işlemin neden yapılmıyordu sorgulamasını getirmez. Böyle gelmiş böyle gitmez. Bir şeyin düzene girmesi lazım. Yavuz mahallesi semt pazarından sonra diğer mahallelerdeki semt pazarlarında da düzenleme yapılacak” diye konuştu.






“Kara bir leke olarak tarihe geçecektir”

Başkan Albayrak ise, “Süleymanpaşa Meclisinde yaşanan olay Tekirdağ yerel yönetiminde kara bir leke olarak tarihe geçecektir. Bunu yapanları şiddetle kınıyorum ve üzüntüyle karşılıyorum. Böyle bir olayın yaşandığını duyduğumda görüntüleri izledim. Daha sonra Süleymanpaşa Belediye Başkanımı arayıp geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Tekirdağlıların hiç bir etkinliğinde devletin malına zarar verilmez. Sehpaların, sandalyelerin, masaların kırılması burada alışılmış şeyler değildir. Belediye meclisimizde yaşanan olayı tekrardan şiddetle kınıyorum. Ekrem Başkanımın sonuna kadar arkasında olduğumu bir kez daha belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş