Budapeştede Karşıyaka Avrupa Tanıtım Günleri Düzenlenecek

Karşıyaka, önümüzdeki Mart ayı başında Budapeşte Yunus Emre Enstitüsünde ‘Karşıyaka Avrupa Tanıtım Günleri’ düzenleyecek.

Yayınlama: 10.02.2017
797
A+
A-

4-8 Mart tarihlerinde Budapeşte’de düzenlenecek olan ‘Karşıyaka Avrupa Tanıtım Günleri’ için Budapeşte’ye gelen Karşıyaka Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Turan Ateş, başarılı bir organizasyon yapmak için Budapeşte’de bir dizi temaslarda bulundu.

Günlerin düzenleneceği Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü’nü gezen ve Enstitü Müdürü Yakup Gül ile bir araya gelen Ateş, Karşıyaka Belediyesi’ne yakışacak bir organizasyon yapmak için şimdiden çalışma başlattıklarını söyledi.

Macaristan’da hizmet veren Türk-Macar Derneği Eurotürk Başkanı Faruk Naci Ceylan ve derneğin koordinatörü İldiko Perge ile de bir araya gelen Turan Ateş, 4 gün boyunca sürecek olan ‘Karşıyaka Günleri’ ile hem ilçelerini, hem de İzmir ve Türkiye’yi başarıyla tanıtmak istediklerini söyledi. Ateş, Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın da bizzat katılacağı organizasyonda, kültür, müzik, gastronomi ve folklorik unsurların binlerce Macar vatandaşına tanıtacağını sözlerine ekledi.








Eurotürk Başkanı Ceylan ise, Karşıyaka Belediyesi’ne tüm desteği vereceklerini belirterek, Karşıyaka ile Szeged şehrini kardeş şehir yapmak istediklerini dile getirdi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.