Bursa Metrosundaki Hakaret Davasına Devam Edildi

Bursa metrosunda genç kadına hakaret ettiği iddia edilen şahsın yargılanmasına devam edildi.

Yayınlama: 13.06.2017
933
A+
A-

Geçtiğimiz Eylül ayında meydana gelen olayda bursa metrosunda yolculuk yapan Deniz K. yüksek sesli müzik dinlediği için bir gence küfür eden Mehmet A.(50) ile tartışmış, Mehmet A.’nın kendisine “Şortlu kadının başına gelenleri biliyorsunuz. Hala konuşuyorsun. Kes sesini” diye bağırmasının ardından şikayetçi olmuştu. Olayın ardından gözaltına alınan şüpheli Mehmet A. delil yetersizliğinden serbest kalmıştı.

Sanığın yargılanmasına Bursa 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Şahit olarak dinlenen yüksek sesle müzik dinlediği iddia edilen Enes T., “Daha önce sanıktan şikayetçi olmuştum. Şikayetimden vazgeçiyorum” dedi. Öğrenci hakim karşısında verdiği ifadede, “Ben Nilüfer istasyonunda metroya bindim. Mehmet A. kulaklıkla yüksek sesle müzik dinlediğim için eliyle bana işaret yaptı. Bende sesini kıstım. Hakaret gibi söz söyledi. Ancak kime dediğini bilmiyorum. Dönüp bakmadan, durakta indim” dedi.

Mahkemede tanık olarak dinlenen Can E. ise, Metro Şehreküstü istasyonuna geldiğinde içeriden bir tartışma sesi duyduğunu Mehmet A. isimli kişinin önce sarışın bayan ile tartıştığını ancak bu bayanın Deniz K. isimli bayan olmadığını söyledi. Deniz K.’nın olaya sonradan dahil olduğunu anlatan Can E., “Deniz hanım ‘Neden çocuğun arkasından hakaret ediyorsun? Ben duydum’ dedi. Bunun üzerine sanık Mehmet A.’da ‘Sana ne lan o….’ diyerek hakaret etti. Daha sonra Mehmet A. ayağa kalktı ve Deniz hanıma, ‘Şortlu kadını biliyorsun. Hala konuşuyorsun. Kes sesini’ diye bağırmasının ardından orada bulunan halktan biri de ‘Şortlu kadının bu konu ile ne alakası var?’ diye serzenişte bulundu” diye konuştu.








Mahkeme heyeti duruşmayı eksik evrakların tamamlanması için ileri bir tarihe erteledi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.