Bursadaki Fetö Davası

Bursa’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında eski Vali Şahabettin Harput ve bazı iş adamlarının da aralarında bulunduğu 28’i tutuklu 60 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkemede ifade veren iş adamları 17-25 Aralık öncesi Fetullah Gülen’in sohbetlerine katıldıklarını ve Orhangazi Üniversitesi’ne bağış yaptıklarını itiraf etti.

Yayınlama: 27.09.2017
915
A+
A-

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 17 Ağustos’ta çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan eski Bursa Valisi Şahabettin Harput ile 27’si tutuklu 60 sanığın yargılanmasına 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Sanıklar hakkında ‘silahlı terör örgütü yöneticisi olma ve terörizmin finansmanının kanununa muhalefet’ suçlarından 20’şer yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

“Orhangazi Üniversitesi’ne 200 bin lira bağışta bulundum”

17/25 Aralık’a kadar devlet tarafından cemaat bilinen yapının toplantılarına katıldığını ifade eden Emin Akça, “Orhangazi Üniversitesi’ne 200 bin lira bağıştı bulundum. Evimin yakınında olduğu için ve bu yapının eğitimi çok iyi olduğu için kızı onların okuluna gitti. Eyüp Karakuş, Zeki Tunalıoğlu ve Celal Eğretli cemaatin çok güçlü isimleridir. Eyüp Karakuş’u Kırgızistan Meclisi’nden tanıyorum. Cemaat bağı çok iyidir. 17/25 Aralık sonrası E.K.’yı görmedim” dedi.








“Cansun Sarıyıldız ve Ömer Kurt’un ile birlikte Amerika’ya gittim”

Uludağ Vakfı’na 300 bin lira bağışta bulunduğunu itiraf eden Feridun Kahraman, “Bağışı Bursamızın eğitimi ve Bursa’ya üniversite kazandırmak için yaptım. Fetullah Gülen ile telefon görüşmesi yapmadım. Cansun Sarıyıldız ve Ömer Kurt ile birlikte Amerika’ya gittim. Örgüt elebaşı Fetullah Gülen sohbet etti” diye konuştu.

“17-25 Aralık öncesi 5 arkadaş ile birlikte Fetullah Gülen’i randevu alarak ziyaret ettik”

Tutuksuz sanıklardan Hilmi Gülcemal ise, “17-25 Aralık öncesi 5 arkadaş ile birlikte Fetullah Gülen’i randevu alarak ziyaret ettik. 5 gün boyunca kamp yaptık. O zamanlar Fetullah Gülen ile görüşmeler suç değildi. Feridun Kahraman ile Amerika’ya gitmedim” şeklinde konuştu.

3 gün süren duruşmanın ardından tutuksuz sanıkların avukatları adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasını istedi. Savcı mütalaasında adli kontrol hükümlerinin kaldırılmamasını, sanıkların tutukluluk halinin devam etmesini bildirdi. Yaklaşık 1 saatlik aranın ardından mahkeme heyeti Sait Usul ile Mehmet Benli’nin tahliyesine karar verdi. Ayrıca mahkeme heyeti tutuksuz sanıkların imza tedbirini kaldırırken, duruşma ileri bir tarihe ertelendi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.