Bursafotofest Dünya Gündeminde

Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, bu yıl yedincisi düzenlenen Uluslararası Fotoğraf Festivali’nde Bursa’nın ve Türkiye’nin tanıtımının başarıyla yapıldığını söyledi.

Yayınlama: 25.10.2017
945
A+
A-

Yerli ve yabancı yüzlerce fotoğraf gönüllüsünün iştirakiyle Cumhuriyet Caddesi’nde yapılan festival yürüyüşüyle başlayan BursaFotoFest, 10 gün boyunca fotoğraf meraklılarına unutulmaz günler yaşattı. Festival boyunca dünyaca ünlü isimler şehrin tarihi ve kültürel zenginliklerini görme fırsatı buldu. Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, festival çerçevesinde 5 sanatçı söyleşisi, 1 konuk ülke oturumu, 7 seminer, 2 fotoğraf gösterisi ve 54 portfolyo değerlendirmesi gerçekleştirildiğini söyledi. Panos Pictures’tan Dean Chapman (İngiltere) ve Tim Dirven (Belçika), National Geographic’ten Jeremy Horner (İngiltere), Rodrigo Cruz (Meksika), Vanessa Winship (İngiltere), Eisenhart Keimeyer (Almanya), Irina Pidova (Bulgaristan), Linda Caldwell (ABD) ve Marco Di Noia’nın da (İtalya) aralarında bulunduğu birçok fotoğrafçı ve editörün Bursalılarla buluştuğunu ifade eden Çepni, “Türkiye’den ise aralarında İzzet Keribar, Mehmet Ünal, Ercan Arslan gibi isimlerin bulunduğu ayrıca üniversite fotoğraf bölümlerinden öğrencilerinde de yer aldığı 150’den fazla fotoğrafçı festivale konuk oldu. BursaFotoFest 2017’de Kamil Fırat’ın özel koleksiyonunda yer alan fotoğraf makinelerinin yer aldığı bir teşhir salonu oluşturuldu. Geçmişten günümüze fotoğraf makineleri Bursalılarla buluştu. Bu ilk defa foto kitap atölyesi düzenledik” dedi.

Çepni, “Merinos AKKM Fuar Alanı’nda özel olarak kurulan festival alanındaki 9 ülkeden 176 fotoğraf sanatçısının 96 sergide yer alan 1000’den fazla fotoğrafı Bursalılar tarafından büyük ilgi gördü. Özel olarak tasarlanmış servis araçları ile şehrin belirli bölgelerinden ücretsiz olarak festival alanına taşınan Bursalılar, sergileri tek tek inceleyerek sahipleri ile sohbet etti. Ayrıca 80 okuldan yaklaşık 5000 öğrenci BursaFotoFest sergilerini gezdi ve bu yıl ilk defa tasarlanan festival maskotu ile eğlenceli zamanlar geçirdi” şeklinde konuştu.

10 gün boyunca şölen havasında yürütülen ve onbinlerce Bursalıyı ağırlayan 7. BursaFotoFest, düzenlenen törenle sona erdi. Törende, festivale katkı sunan gönüllülere teşekkür belgeleri takdim edildi.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş