Cep Herkülünün Adı Yıldırımda Yaşayacak

Yıldırım Belediyesi, ’Cep Herkülü’ Naim Süleymanoğlu’nun ismini inşaat çalışmaları büyük bir hızla devam eden Türkiye’nin en büyük spor kompleksinde yaşatacak.

Yayınlama: 18.02.2018
1.215
A+
A-

Yıldırım’ı uluslararası organizasyonlarının merkezi haline getirecek Türkiye’nin en büyük spor kompleksini ilçeye kazandırmaya hazırlanan Yıldırım Belediyesi, elde ettiği başarılarla dünya spor tarihine geçerek ülkenin gururu olan ve geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Naim Süleymanoğlu’nun ismini bu tesiste ölümsüzleştirecek. Yapımı hızla süren spor kompleksinin inşası yüzde 65’e ulaşırken, kaba inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldı. Yiğitler Mahallesi’nde Ankara Yolu’na cepheli arazide, 7 bin 919 metrekare bina taban alanı, 22 bin 515’i inşaat alanı olmak üzere, 34 bin metrekarelik alanda inşa edilen tesis, tamamlandığında ‘Türkiye’nin en büyük spor kompleksi’ olma ünvanına sahip olacak.X

Tesisin bünyesinde 2 bin 500 seyirci kapasiteli çok amaçlı spor salonunun yanı sıra, yarı olimpik yüzme havuzu, jimlastik salonu, bireysel oyun salonları, fitness merkezi, hamam-sauna, squash salonu, toplantı salonu, ofisler, yayın odası, basın birimi, kafeterya, gençlik merkezi, zeka oyunları işliği, bilgisayar işliği, müzik işliği, plastik sanatlar işliği, folklor-resim işliği ve fotoğraf odası bulunacak. Halter kariyeri boyunca 3 olimpiyat, 7 dünya, 6 avrupa şampiyonluğu kazanan, 46 kez dünya rekoru kırarak dünya spor tarihine adını altın harflerle yazdıran halter efsanesi Naim Süleymanoğlu, Yıldırım’da unutulmayacak ve gençlere başarılarıyla örnek olacak.

Türkiye’nin en büyük spor kompleksine yine Türkiye’nin en büyük sporcularından birinin ismini vermeye hazırlandıklarını ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Şehrimizi sporda marka haline getirecek, uluslararası organizasyonların aranan merkezi olacak Türkiye’nin en büyük spor kompleksinin inşaatına hız kesmeden devam ediyoruz. Tesisin inşası yüzde 65’e ulaşırken, kaba inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldı. Biz de böyle önemli bir spor tesisinde, başarılarıyla ülkemize sayısız sevinç yaşatmış, İstiklal Marşımızı defalarca dünyaya dinletmiş ve bayrağımızı gururla dalgalandırmış efsane sporcu Naim Süleymanoğlu’nun ismini yaşatmaya hazırlanıyoruz. 2016 yılında Yıldırım’da ev sahipliği yaptığımız Uluslararası Yıldız Erkekler Halter Turnuvası’nda tanışma fırsatı bulduğum ve geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Naim Süleymanoğlu, spor kariyeri ve başarılarıyla gelecek nesillerimize örnek olacaktır” dedi.








Donanımlı nesiller yetiştirmenin, geleceğe yapılan en önemli yatırımlardan olduğunu işaret eden Başkan Edebali, “Yıldırımlı çocukların ve gençlerin, milli maçlarla beraber uluslararası şampiyonalara ev sahipliği yapabilecek bu tesiste sporla ilgilenecek olmaları, bizleri geleceğin şampiyonlarının buradan çıkacağı hususunda umutlandırıyor. 250 bin genç nüfusu içerisinde barındıran şehrimizde evlatlarımızı sağlıklı bireyler olarak yetiştirebilmemiz için büyük fiziki mekanlara ihtiyacımız vardı. Yalnızca Yıldırımlı değil, Bursa’daki tüm çocuklarımız ve gençlerimiz adına hayırlı bir çalışma yürüttüğümüze inanıyoruz. Tesis tamamlandığında spor merkezi olmanın yanında bir gençlik merkezi olarak hizmet vererek, evlatlarımızı madde bağımlılığından ve diğer tüm zararlı alışkanlıklardan koruyacak ve onların tam donanımlı nesiller olarak yetişmelerine imkan tanıyacak” diye konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.