CHP’den 19 Mayıs kutlamalarına veto

CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, ilçemizde seçilen bir okulda gerçekleştirilecek olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında devlet protokolü ahlakına uyulmadığı gerekçesiyle mevcut planlanan okuldaki programlara katılmayacaklarını ifade etti.

Yayınlama: 19.05.2016
948
A+
A-

Konu ile ilgili dün bir basın bildirisi yayınlayan Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, “19 Mayıs büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşımızı baştan sona planlayıp yürüttüğü ve Cumhuriyetimizi kurmak için İstanbul’dan ayrılıp Samsun’a çıktığı günün yıldönümüdür. Onun için 19 Mayıs her zaman milletçe coşku ile kutladığımız, Gençlik ve Spor Bayramımız olmuştur. Bugün ise sadece bir okulda protokol ile küçük bir anmanın yapıldığı, değerinin unutturulmaya çalışıldığı ulusal bayramlarımızdan birisi haline getirilmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler Atatürk devrimlerine ve ulusal bilince sahip her vatandaşımız ile beraber, kutlamak istediğimiz Gençlik ve Spor Bayramını farklı okullarda gençlerimizle kutlamayı tercih edeceğiz. Anıt önünde çelenk sunma programı sonrası Siyasi Parti İlçe Başkanlarına karşı gereken devlet protokolü ahlakına uyulmadığından mevcut planlanan okulda olmayacağız. Bu burukluğun ana nedeni, Mustafa Kemal Atatürk’ün getirdiği çağdaşlık göstergesi yeniliklerin, bir yok edilerek, ulusumuzun geleceğini karartan bir geri gidişin içinde bulunmamızdır. Türkiye’nin ve ulusumuzun yön değiştirilerek çağdışılığa itilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. İstedikleri kadar zorbaca ve zalimce davransınlar; onlara karşı mücadelemizi, her gün artan bir kararlılıkla, sonuna kadar sürdüreceğiz. Ulusal günlerimizi, bütün milletçe, el ele gönül gönüle ve büyük coşkularla kutlayacağımız dönemleri bir gün mutlak yeniden yaşatacağızBu konuda ne denli haklı olduğumuzun en somut örneğini geçtiğimiz günlerde Belediyeye ait reklam panolarında ‘Tarz mı, farz mı?’ konusunun tartışıldığı ilanlarda tüm halkımız görmüştür. Biz de soruyoruz. Hırsızlık yapmak, kul hakkı yemek, yalan söylemek, çocuklara ve kadınlara cinsel taciz ve eziyet etmek, kutsal kitabımızla ve dinimizle alay etmek, insanları benden olan veya olmayan diye ayırmak, terörü kendi geleceği için kullanarak 7 Haziran’dan bu yana 500 şehit vermek, tarzmıdır yoksa farz mıdır?”

 

GENÇLİK ŞÖLENİNİ İPTAL ETTİK








“Cumhuriyet Halk Partisi olarak 19 Mayıs’ta Gençlik Şöleni yapacağımızı ifade etmiştik. Fakat ülkemizde bu kadar çok şehit varken böyle bir şenliği yapmanın şehitlerimizin ruhuna ve yakınlarına saygısızlık olacağını düşündüğümüzden, Gençlik Şöleni organizasyonumuzu iptal ettik. Bundan sonraki Ulusal Bayramlarımızda acıların yaşanmadığı günler sonrası organizasyonlarımızı gerçekleştireceğiz.Bu önemli günde, madenlerde can veren işçilerimizi, şehit olan askerlerimizi, şehit olan polislerimizi, şehit olan öğretmen ve devlet memurlarımızı, Kurtuluş Savaşımızın tüm şehitlerini ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle ve saygıyla anarken; tüm yakınlarına sabır ve metanet diliyoruz. Acılarla dolu bu günlerde, geri gidişin her türlüsünün yaşandığı bu ortamda, yine inançla ve kararlılıkla şunu haykırıyoruz; bir gün yine güneş Samsun ruhu ile doğacak ve tüm Türkiye’yi aydınlatacaktır.Mustafa Kemal’e ve onun silah arkadaşlarına, devrimci kadrolarına selam olsun” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.