Cittaslow (Uluslararası Belediyeler Birliği) Şavşatta Yöresel Ürünler Marka Olma Yolunda

Artvin’in Şavşat ilçesinde yöresel ürünlerin marka olması için çalışmalar başlatıldı. Şavşat Belediyesi JICA ve DOKA işbirliği ile başlatılan projeler için bilgilendirme çalışmaları yapılıyor.

Yayınlama: 15.02.2017
1.148
A+
A-

Şavşat Belediyesi Ülkü Ulusoy Kadın Yaşam Merkezinde, Şavşat’ın yöresel ürünlerinin marka olabilmesi için seminer düzenlendi. Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde çalışan Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) gönüllü uzmanları ile DOKA Artvin Temsilciliği ve Şavşat Belediyesi işbirliği ile Şavşat’ın yöresel ürünleri marka olma yolunda bilgilendirme, tanıtma amaçlı bir etkinlik düzenlendi.

Şavşat Belediyesi Kadın Yaşam Merkezinde gerçekleşen seminere Şavşat Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Aytunç Ünsay, Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, İlçe Emniyet Amiri İsmail Katı, Tarım İlçe Müdürü Hasan Katık, DOKA Artvin temsilcileri, kurum amirleri, bazı muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Şavşat’ın yöresel ürünlerinin marka olma yolunda JICA ve DOKA temsilcilerinin yapmış oldukları bilgilendirme toplantısında bir konuşma yapan Kaymakam Mesut Gazi Ambarcı, Şavşat’ın çok önemli yöresel ürünlerinin olduğunu ve bunların tanıtımı konusunda çeşitli çalışmalar yapmakta olduklarını ifade etti.








Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk ise, vatandaşların seminerlere yoğun katılım gösterdiğini belirterek, “Seminerin Şavşat için çok önemli bir hizmet olarak gördüğümüz Kadın Yaşam Merkezinde yapılıyor olması çok önemlidir. Japonya deneyimleri ile yöresel ürünlerimiz değerlendiriliyor, JICA ve DOKA temsilcileri ve Şavşat Belediyemiz bir seminer düzenledi. Japonya’dan gelen misafirlerimiz JICA temsilcileri ve DOKA Artvin temsilcileri ile birlikte ilçemiz Cittaslow olduktan sonra yöresel ürünlerimiz nasıl değerlendireceğiz. Hepsinden önemlisi de pazarlama konusunda bir alışveriş içerisinde bulunuyoruz. Japonya’dan gelen misafirlerimiz daha önce Giresun’un Çamoluk ilçesinde yapmış oldukları çalışmaları katılımcılara sundular. Burada sera çiçekçiliği, sera çilek yetiştiriciliği ve kuru fasulyeyi nasıl yetiştirdiklerine dair orada edinmiş oldukları bilgileri deneyimleri aktardılar. İlçemiz Cittaslow unvanı aldıktan sonra kriterlerden biri de yöresel ürünlerimizin üretilmesi ve pazarlanmasıydı. Bu vesile ile bugünkü seminer daha da bir önem arz etmekte. Bu konuda çalışmalarımız geçen yıl başladı. Marka tescili yapıldıktan sonra tanıtımlarını yapacağız. Yöresel ürünlerin nasıl yetiştirileceği nasıl pazarlanacağı konusunda Şavşat halkına bilgilendirme çalışmalarımız devam etmektedir. Projenin devamında Japonya’dan gelen misafirlerimiz park bahçelerde çiçek nasıl yetiştirilir bu konuda seminer veriyorlar” dedi.

“Hanımlarımızın ekonomik anlamda kendi ayakları üzerinde durabilmesi ve üretime katkı sunabilmeleri en önemli amaçlarımızdan biridir” diyen Başkan Öztürk, “Amacımız ‘kendinden kendine’ sloganı ile kendimiz üretip kendimiz pazarlamamız ve kendimiz tüketmemiz şeklindedir. Şu an içerisinde bulunduğumuz Kadın Yaşam Merkezimizde kadınlarımız çok kısa sürede üretime başladılar. Kilim dokumacılığından diğer yöresel el sanatlarına varıncaya kadar bu merkezde faaliyetlerini icra etmekteler. Hanımlarımızın ekonomik anlamda kendi ayakları üzerinde durabilmesi ve üretime katkı sunabilmeleri en önemli amaçlarımızdan biridir. Hedefimiz oldukça büyük. Ama pazarlama konusunda bazı çekincelerimiz vardı. Japonya’dan gelen misafirlerimiz, JICA ve her zaman bizlere destek olan DOKA Artvin yatırım ofisi temsilcileri sıklıkla ilçemizi ziyaret ederek bilgilendirme anlamında oldukça verimli oluyorlar. Güzel günler Şavşat’ımızı bekliyor sloganı ile bütün katılımcılara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.