Dağakçaya Meydan Ve Hizmet Binası

Osmangazi Belediyesi tarafından Dağakça Mahallesi’nde yaptırılan meydan ve hizmet binası inşaatında çalışmalar devam ediyor.

Yayınlama: 23.02.2018
1.277
A+
A-

Proje kapsamında Dağakça Mahallesi’ne iki bina inşa edilecek. 60 metrekare alan üzerine inşa edilecek ilk bina, muhtarlık binası olarak kullanılacak. Dağakça hizmet binası ise 575 metrekare alan üzerine 3 katlı olarak inşa ediliyor. Hizmet binasının zemin katında depo, düğün ve toplantıların yapılabileceği çok amaçlı salon ile mutfak yer alacak. Birinci katta, köye gelen misafirlerin ağırlandığı, içerisinde mutfak ve banyonun bulunduğu misafirhane ve lokal bulunacak. Hizmet binasının ikinci katında ise köy kahveleri olacak.

Dağakça Meydanı ise toplam 730 metrekare alan üzerine amfi tiyatro şeklinde inşa edilecek. Zemini granit ve taban tuğlası ile kaplanacak olan meydanda, vatandaşların oturacağı banklar ve çiçeklikler bulunacak. Eğimli zemin nedeniyle meydanda yapılacak istinat duvarı, köy dokusuna uygun şekilde taş kaplama olacak. Ayrıca, meydana bakan kahvelerin yan tarafındaki alanda, vatandaşların yağmur ve güneşten etkilenmeden oturabilecekleri 75 metrekarelik çardak yer alacak.

Yaklaşık bin metrekare alan üzerine inşa edilecek olan Dağakça meydanı ve hizmet binası projesi kapsamında inşaat çalışması devam eden hizmet binasının üçüncü katının betonunun dökülmesinin ardından ekipler, çatı inşaatına başladı. Hizmet binasının inşaatının tamamlanmasının ardından Dağakça’ya değer katacak olan meydan için çalışmalar başlayacak.








Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Dağakça mahalle meydanı ve hizmet binasının mahallenin çehresini değiştireceğini belirterek, “Dağakça meydanı ve hizmet binası projesi kapsamında üç katlı olarak inşa ettiğimiz hizmet binamızda muhtarlık, berber, dernek odası, 2 adet çok amaçlı toplantı salonu, lojman ve 2 köy kahvesi yer alacak. Kahvehanelerin önünde açık ve kapalı oturma alanlarının yer alacağı geniş bir meydan olacak. Hizmet binası ve meydan çalışmaları, çevre düzenlemeleri ile birlikte köye yepyeni bir görünüm kazandıracak” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.