Demirtaş İle Avdancık Arasına Yeni Köprü

Osmangazi Belediyesi’nin Demirtaş ile Avdancık mahallelerini birbirinden ayıran dere üzerine hem araç, hem de yaya trafiğine uygun olarak inşa ettiği yeni köprünün yapımı sürüyor.

Yayınlama: 27.03.2018
1.278
A+
A-

Osmangazi Belediyesi, Demirtaş ile Avdancık arasında yıllar önce tek yönlü olarak inşa edilen ve artan araç trafiğiyle birlikte ulaşımda sıkıntıların yaşanmasına sebep olan mevcut köprünün yerine yeni ve modern bir köprü inşa ediyor. İki mahalleyi birbirinden ayıran dere üzerine hem araç hem de yaya trafiğine uygun olarak inşa edilecek olan köprü 27 metre genişliğinde ve 20 metre uzunluğunda olacak. Eski köprünün yanına inşa edilen yeni köprü, betonarme kaide üzerinde her biri 90 santimetre kalınlığında ve 20 metre uzunluğunda, 30 adet ön germeli betonarme kaideler üzerine oturtulacak.

Her iki yönde yaklaşık 250 metre uzunluğunda 1.5 metre genişliğinde yaya yolu bulunan köprü, bağlantı yolları ile birlikte Avdancık ve Seçköy mahalleleri ile Demirtaş Barajı çevresinde bulunan maden ocaklarına ait araçların oluşturduğu trafik sorununu çözecek. Fore kazık çalışmaları tamamlanan Demirtaş-Avdancık Köprüsü’nün temeli önümüzdeki günlerde atılacak.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Demirtaş-Avdancık Köprüsü inşaatını gezerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Başkan Dündar, “Ulaşım alanında yatırımlarımıza bir yenisini daha ekleyerek Demirtaş-Avdancık yolu üzerine yeni bir köprü inşa ediyoruz. Mevcut olan eski köprü, sadece tek aracın geçeceği genişlikte olması nedeniyle bölgedeki artan trafik yoğunluğuna cevap veremez duruma geldi. Osmangazi Belediyesi olarak bölgedeki trafiği rahatlatmak adına çift aracın rahatlıkla geçebileceği ve aynı zamanda yaya geçişine de uygun olan yeni bir köprü inşa etmek için çalışmalara başladık. 27 metre genişliğe sahip bu köprü inşaatının tamamlanmasıyla birlikte Demirtaş ile Avdancık arasındaki ulaşım rahatlayacak. Sağlam ve güvenli şekilde inşa ettiğimiz bu köprüyü yaz ayları sonunda hizmete açmayı planlıyoruz” dedi.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş