Deniz Manzaralı Kütüphane

Gemlik sahilinde her an çökme tehlikesi bulunan sivil mimarlık örneği Yalı Konak, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek, gençlerin en önemli buluşma noktası haline geldi.

Yayınlama: 11.04.2017
1.003
A+
A-

Kısa sürede gençlerin önemli uğrak yeri haline gelen Gemlik Gençlik Merkezi’ni ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaklaşık 2 milyon TL’ye mal olan çalışmalarla tarihî konağın Gemlik sahiline değer kattığını söyledi. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da ilçede gençlerin bir araya geleceği ve kültürel amaçlı hizmet verecek mekan sıkıntısı yaşandığını hatırlatarak, bu eksikliğin Yalı Konak ile giderildiğini vurguladı.

Tarihi ve kültürel miras çalışmalarını merkezin yanı sıra tüm ilçelerde hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Gemlik ilçesinde harabe halindeki bir eseri daha ayağa kaldırarak kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak bir merkeze dönüştürdü. Daha önce Paşa Konağı’nı restore ederek ayağa kaldıran, Balık Pazarı’nı modern bir buluşma noktası haline getiren ve Balık Pazarı Hamamı’ndaki restorasyon çalışmalarını hızla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, sahildeki Yalı Konak’ta da restorasyonu tamamlandı. Kamulaştırma ve restorasyonla birlikte yaklaşık 2 milyon TL’lik yatırımla Gemlik Gençlik Merkezi olarak hizmet vermeye başlayan tarihi konak, başta üniversiteliler olmak üzere kısa sürede ilçe gençliğinin önemli buluşma merkezi haline geldi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ile birlikte tarihî konak içinde oluşturan kütüphaneyi gezen Başkan Altepe, gençlerle sohbet etti.










Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.