Dünyanın İlk Standart Kanunu Bursada Yazıldı

Osmangazi Belediyesi’nin 13’üncüsünü düzenlediği Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri çerçevesinde hazırlanan ‘Bursa İhtisap Kanunnamesi Sergisi’ açıldı.

Yayınlama: 07.04.2017
1.093
A+
A-

Ördekli Kültür Merkezi’ndeki serginin açılışını Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Kaymakamı Enver Ünlü, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Aşkın Bozkurt ve sempozyumda konuşmacı olarak yer alan üniversite öğretim üyeleri birlikte gerçekleştirdi. Sergide, ‘Bursa İhtisap Kanunnamesi’nin asıl nüshalarının yanında Türkçe karşılıklarının da olduğu yazılı metinler yer alıyor. Dünyanın ilk standart kanunu olarak kabul edilen ‘1502 Kanunname-i İhtisabı Bursa’ o dönemin sosyo ekonomik hayatına ilişkin pek çok düzenlemeyi de gözler önüne seriyor.

Serginin açılışında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bursa’nın fethinin 691’inci yılını kutluyoruz. ‘1502 Kanunname-i İhtisabı Bursa’ dünyanın ilk standart kanunu olarak Bursa’da yazılmış. Bu sergi de o kanunun orijinal metinlerini ve Türkçe’ye çevrilmiş halini görüyoruz. Etkinliklerimiz hayırlı olsun diyor, sergimizin kurdelasını kesiyoruz” dedi.

Kanunname’ye ilişkin bilgiler veren Başkan Dündar, “Açılışını yaptığımız sergideki kanunnamede de gördüğümüz gibi bir ipek nasıl üretilir, hangi şartlarda dokunması gerekir. Kadifenin esasları nedir. Poğaça, börek nasıl açılır. Kıymalı börek içine soğan ne oranda koyulur, kıyma ne oranda koyulur. Onları yazmışlar” diye konuştu.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş