Edebali Vatandaşlara Kentsel Dönüşümü Anlatıyor

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kentsel dönüşümde gönüllülük ilkesi esasıyla yürüttüğü hak sahiplerini bilgilendirme toplantılarına devam ediyor.

Yayınlama: 17.02.2018
1.459
A+
A-

Ortabağlar, Güllük ve Mimarsinan mahallelerinde planlanan ‘Despina’ projesi alanında mülkleri olan vatandaşlar, Yıldırım Belediyesi Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’nde ağırlanarak, çalışmalar hakkında bilgilendirildi. Hak sahipleriyle bir araya gelen Başkan Edebali, kentsel dönüşümle ilgili vatandaşların akıllarındaki bütün soruların cevap bulmasına ve gönüllü dönüşümün yakalanmasına öncülük etmeye devam ediyor. 475 bin 732 metrekarelik toplam inşaat alanında planlanan ‘Despina’ projesi tamamlandığında bölgede yaşayan 9 bin 368 vatandaşın modern ve güvenli konutlarda hayata imkanı bulacağını aktaran Başkan Edebali, 2 bin 523 modern, güvenli ve nitelikli konutun yer alacağı projede ayrıca 52 bin 450 metrekarelik ticaret alanın da yer alacağını belirtti. Başkan Edebali ayrıca proje içerisinde planlanan bisiklet yolları, çocuk oyun parkları, yeşil alanlar, tenis kortları, futbol sahaları, fitness alanları ve dinlenme alanlarının bölgeye büyük değer katacağını ifade etti.

Kentsel dönüşümde ön hazırlık çalışmalarının titizlikle yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Geride kalan süreçte birçok mahallede olduğu gibi bu 3 mahallemizde de kentsel dönüşüm konusunda detaylı bir çalışma yaptık. Hayati bir konu olan kentsel dönüşümde, uzlaşma görüşmeleri öncesinde yaptığımız bilgilendirme toplantısıyla zihinlerdeki bütün soru işaretlerini kaldırmayı amaçladık. Son 40 yıldır yaşanan göçler, şehirlerimizin plansız büyümesine sebep oldu. Şu anda Yıldırım’ın 60 mahallesinin yalnızca 25’i ruhsatlı, yüzde 75’i ise ruhsatsız yapılaşmış durumda. Şehirlerimizde çözmemiz gereken birçok sorunumuz var. Plansız yapılaşma yalnızca fiziki mekân meselesi değil. Bundan kaynaklanan ulaşım, otopark, güvenlik, madde bağımlılığı, asayişi bozan olaylar, yetersiz okul, sağlık ve sosyal donatı alanları asıl meselelerimiz. Mevcut sıkıntıları erteleyip günü kurtarmak yerine çözüme kavuşturmak için Yıldırım’ın 3’te 1’inde imar planlarını değiştirerek, Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm hamlelerinden birini başlattık” dedi.

Edebali, “Kentsel dönüşümü şehrimizin tamamına yayarak, 30’a yakın mahallemizde birçok proje geliştirdik. Teferrüç, Yiğitler, Ulus, Mevlana, Beyazıt ve 152 Evler mahallelerindeki çalışmalarımız belli aşamaya geldi. Dönüşümü hemşehrilerimizle el ele verip başardığımız zaman, gelecekte ne kadar önemli bir iş yaptığımızı göreceğiz” ifadelerini kullandı.








Gönüllülük ilkesini esas alarak insanların rızasını almaya önem verdiklerini hatırlatan Başkan Edebali, “Dönüşümü vatandaşlarımızla birlikte gerçekleştirmek istiyoruz. Kamulaştırma yoluna gitmeden, vatandaşlarımızı yaşadıkları bölgeden çıkartmadan rızalarını alarak Yıldırım’ı dönüştürmek istiyoruz. Hemşehrilerimizin kentsel dönüşüm çalışmalarının ‘gönüllü’ kentsel dönüşüm olduğunu bilmesini özellikle istiyoruz. Zorlayıcı, kamulaştırma yoluyla yaşadıkları bölgeleri terk etmeleri konusunda baskı yapan bir anlayışla değil, gönül rızalarını alarak, yerlerini kıymetli hale getirerek tekrar aynı bölgede yaşamaya devam etmelerini sağlayacak düşünceyle adımlar atıyoruz” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.