En Temiz Havayı Nilüferliler Soluyor

Hava kirliliği raporuna göre Bursa’nın havası en temiz ilçesi Nilüfer oldu. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, temiz hava için kömür yerine doğalgaz yardımı yapılması gerektiğini söyledi.

Yayınlama: 07.03.2018
1.183
A+
A-

Nilüfer Belediyesi, BEBKA desteğiyle kurduğu Hava Kalitesi İzleme İstasyonu’ndaki verilerini kamuoyuyla paylaştı. Yaşanabilir, sağlıklı ve sürdürülebilir bir kentsel çevre için projeler üreten Nilüfer Belediyesi bu kapsamda 2015 yılından beri Hava Kalitesi İzleme İstasyonu’ndan düzenli olarak verileri almaya devam ediyor.

Nilüfer ilçesindeki vatandaşların şanslı olduğunu ifade eden Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey, “Nilüfer’in hava değerleri, gayet iyi görünüyor. Sadece partikül anlamında bir meselemiz var. Bunun sebebi ise hemen yanı başımızda bulunan Osmangazi ilçesinden gelen havadan kaynaklanıyor. Partikül anlamında yüksek olmasının sebebi ise o bölgede kömür yakılmasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binalardan kaynaklı tozlardan da oluşabilir. Nilüfer’de biz yardım için kömür dağıtmıyoruz. Kömür dağıtımına da mutlaka son verilmesi gerektiğini de defalarca dile getirdik. Kentim için buradan yetkililere seslenmek istiyorum. Lütfen yardım için kömür dağıtımını yapmayalım. Kentimizin her noktasında doğalgaz bulunmaktadır. Eğer ihtiyaç sahibi insanlara destek vereceksek doğalgazla destek verelim. Kömür vermeyelim” dedi.

“Yeni sanayi bölgelerinin açılmaması gerekiyor”








Nilüfer’de ölçüm cihazlarından elde edilen verilerin Uludağ Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümü tarafından her hafta değerlendirilerek çevre koruma ve kontrol müdürlüğüne iletilmekte olduğunu belirten Başkan Bozbey, sanayilerin de çoğalması hakkında ise şunları söyledi:

“Artık Bursa’da kirletici sanayiye son vermek gerekiyor. İlave sanayi alanlarına da ihtiyaç yok. Şu anda mevcut olan sanayi bölgelerinde yüzde 35 civarında bir boşluk var. Buraların doldurulmadan yeni sanayi alanlarının açılmasını anlayamıyorum. Bunu herkesin sorgulamasını gerekir. Kentli olarak bunu sorgulamamız şart.”

“Bursa’nın en şanslı ilçesi Nilüfer”

Ölçümleri değerlendiren Prof. Dr. Yücel Taşdemir ise, “Nilüfer’in havası şu anda iyidir. Fakat partikül 10 anlamında bazı günler sınırları geçmektedir. Zamanın yüzde 70’inden daha fazlasında hava, Nilüfer için iyidir. Bursa genelini değerlendirdiğimiz zaman Nilüfer ilçesi şanslı bir ilçe. Daha temiz ve yaşanılabilir ilçe olarak ilk sıradadır. Yıkılan binalardan gelen tozlar illaki atmosfere karışmaktadır. Binaların yükselmesi de hava hareketlerini de kısıtlayacağı için hava kirliği daha fazla olacaktır” diye konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.