ENGELLERİ KALDIRIP BİR ARAYA GELDİLER

Sezai Karakoç Ortaokulu özel eğitim sınıfı öğrencileri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti ile düzenlenen kahvaltı programında protokol üyeleri ile buluştular.

Yayınlama: 05.12.2016
1.017
A+
A-

Sezai Karakoç Ortaokulu yönetimi tarafından Cumartesi günü saat 10.00’da B1R Simit firmasında 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti ile okulun özel eğitim sınıfı öğrencileri ve ailelerine kahvaltı verildi. Programa Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, ilçe milli eğitim şube müdürleri ve davetliler katılım gösterdiler.

 

ENGELLERİ KALDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ








Kahvaltının ardından bir konuşma yapan Okul Müdürü Mevlüt Korkmaz, “Her insan potansiyel bir engelli adayıdır. Bunun farkındayız. Bizim de 9 tane özel yavrumuz var. Onlar Allah’ın bize verdiği özel kullardır. Bu özel kullara hizmet etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Onların önlerindeki engelleri kaldırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Sınıflarını konforlu hale getirmek için çalışıyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile buradayız. Amacımız devlet büyüklerimizi kaynaştırmak, muhabbet etmek, birlikte olmak, bu sayede öğrencilerimizin kendilerine güven duymalarını sağlamaktı. Katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

HER İNSAN BİR ENGELLİ ADAYIDIR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, “Özel günde özel yavrularımızla ve onların aileleriyle bir araya geldik. Okul Müdürümüze, idarecilerine ve okul aile birliğine teşekkür ediyorum. Bu yavrularımız özel yavrularımızdır. Bizim için zihinlerde engel olmadıktan sonra diğer fiziki engellerin çok önemli olmadığı aşikârdır. O nedenle bütün insanlar bedensel engelli olmaya adaydır. Herkesin ölüme aday olduğu gibi… Devletimiz sosyal devlet olmanın gerekliliğini yerine getiriyorlar. Engelli bireylere yönelik değişik iş sahaları, kamuda alımlar gibi konularda çok ilgi duyuyorlar. Okullarda da bu manada yoğun ilgi gösteriliyor. Bütün okullarımızda öğrencilerimizi eğitim öğretime alıyoruz, taşımalarını yapıyoruz, bu öğrencilerimize özel okullar açıyoruz. Özel öğrencilerimizi diğer öğrencilerimizden daha önde tutuyoruz. Bir ekip olarak öğrencilerimize elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

HEPİMİZ ÇOK ÖZELİZ

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesi ile Sezai Karakoç Ortaokulu ve beraberinde okul aile birliğimizin düzenlemiş olduğu bu güzel buluşmada bir araya geldik” diyerek konuşmasına başlayanBelediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, “Hepimiz çok özeliz ama işin içine evlatlarımız, çocuklarımızı girdiğinde iş çok daha özel bir hale geliyor. Eğer zihinsel bir engel yoksa birçok şey dönüştürülebiliyor. Dertler bizim misafirlerimizdir, onları en güzel şekilde ağırlayıp uğurlamak bizim vazifemizdir. Bunlar Allah’ın birer lütfudur. Şahsım ve Belediye adına her türlü organizasyonda ve etkinlikte var olmaya gayret ediyoruz. Dün de bu kapsamda İZED’in açılışına katıldık. Beraberinde Sayın Belediye Başkanımız, Belediyemizin oluşturmuş olduğu Engelsiz Gündüz Bakım Evi’ni ziyaret ettiler. Belediye personelimiz içerisinde olan 20 civarında arkadaşımızı toplayarak onlarla bir araya geldik. Bu sembolik bir gün ama onlar her gün bizim kalbimizde, zihnimizdeler. Hiçbir zaman unutma ihtimalimiz yok. Hep beraber ev sahibi görevimizi yerine getirmek zorundayız. Organizasyonu düzenleyen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

ÖZELLER MEMLEKETİN BEREKETİDİRLER

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, “Bu toplantıda bulunmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesi ile bu kahvaltıda Bursa kamuoyuna bir mesaj vermek istiyoruz. Engelliler, özellikle özel eğitim öğrencilerimiz senede 1 gün değil senenin her günü, hayatın her anında bizimle beraberler. Bu bilinci, özel öğrencilere karşı tutum ve davranışlarımızı, toplumun bilincini geliştirmek için farkındalığı artırmak adına buradayız. Toplum, milletimiz zaten bu işin farkında. Milli değerlerimiz içerisinde özel insanlara şöyle bir bakış açısı vardır; özeller memleketin bereketidirler. Yaşlılar, engelliler ve çocuklar memleketin bereketidirler. Bunu hiç unutmamalıyız. Bursa Milli Eğitim Müdürlüğümüzde özel eğitim öğrencilerimizle ilgili hafif düzeyden başlayıp kaynaştırma öğrencilerimize kadar, otistiklere kadar çok değişik alanlarda eğitimler veriyoruz. Geçtiğimiz günlerde İnegöl’de bir hayırseverimizle özel eğitim okulu yapmak üzere sözleşme imzaladık ve temelini attık. İnşallah İnegöl’e bir özel eğitim okulu daha kazandırmış olacağız. Kahvaltıyı düzenleyen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

DEVLETİN DOĞRU POLİTİKALARI ENGELLERİ KALDIRDI

Son olarak söz alan Kaymakam Ali Akça, “Bugün özel çocuklarımız ve aileleriyle bir aradayız. Çok zarif konuşmalar yapıldı. Olayın duygusallığına yönelik olarak çok güzel ifadeler kullanıldı. O ifadeler hepimizin duyguları. Özel çocuklarımızın eğitimlerine yönelik güzel bilgiler verildi. Biz toplumda genciyle, yaşlısıyla, engellisi engelsizi, kadını erkeği ile bir bütünüz. Bu toplumun oluşturduğu refahtan tüm bireylerin insan onuruna yaraşır şekilde pay almaları bir gerekliliktir. Bu noktada devletimiz çok güzel adımlar attı. Devlet bu olaya bu kadar eğilmeden önce bu kadar engelli insanımız var mıydı bilmiyorduk. Engelli vatandaşlarımız dışarı çıkmıyorlardı. Bunu bir kader zorlaması olarak değerlendirip engellileri dışarı çıkarmıyorlardı. Ama devlet, sosyal devlet olmanın gereği bu hizmetleri insanlarımıza sunmaya başlayınca bu kadar engelli insanımız olduğunu gördük ve onları bağrımıza bastık. Devletin doğru politikaları ile ve insanların doğru yaklaşımlarıyla… Bugün Dünya Engelliler Günü. Tüm engelli kardeşlerimizin bu gününü kutluyorum. İnegöl ölçeğinde kurumsal bazda gerek Milli Eğitimimiz gerek hastanemiz gerek Belediyemiz güzel faaliyetler yapıyorlar. Güzel işler yapılıyor ve yapmaya gayret ediyoruz. Bu noktada özveri sahibi insanları tebrik ediyorum. Bugün Ferhat’ın, Oğuz’un, Emre’nin ve ailelerinin misafiri olarak buraya geldik. Bizleri kabul ettikleri için kendilerine teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

 

HABER: CİHAN EZLEN



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.