Engelsiz Yüzler Gülüyor

Yıldırım Belediyesi, başlattığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilçedeki engelli vatandaşların doğum günlerini kutlamaya devam ediyor.

Yayınlama: 30.08.2017
872
A+
A-

Yıldırım Belediyesi, saha çalışmaları ve Yıldırım Kaymakamlığı’ndan elde edilen veriler neticesinde tespit edilen ilçedeki 9 bin 211 engellinin doğum günlerini kutlamaya devam ediyor. Engelsiz Masa tarafından 6 Mart 2017’de başlatılan ve bugüne kadar 1120 engelli vatandaşın doğum gününün kutlandığı proje kapsamında, doğum günü olan engelliler evlerinde ziyaret edilerek, doğum günü pastası kesiliyor.

İlçedeki nüfusun yüzde 13’ünün fiziki dezavantaja sahip olduğunu, zihin engellilerle bu rakamın daha da arttığını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İnsan onuruna yakışır imkanlar sunmak adına çok sayıda projeyi hayata geçirdik, bir o kadarı da yakında hizmete girecek. İlçemizde yaşayan engelli vatandaşlarımızın engelsiz bir hayat sürmesini sağlamak için çalışmak bizlere mutluluk veriyor. Bu doğrultuda başlattığımız çalışma ile engelli vatandaşlarımızın bizler için çok değerli olduğunu hissettirmek adına doğum günlerini ‘Engelsiz Masa’ çalışanlarımızla kutlayarak yüzlerinde bir parça tebessüm oluşturmak bizleri çok daha mutlu ediyor” diye konuştu.

Asıl engeli insanların zihinlerinde oluşturduğu duvarlar olarak gördüklerini aktaran Başkan Edebali, “Engellilerimizin hayata kazandırılması için sosyal projeler geliştirmeye özen gösteriyoruz. Onları dört duvar arasından çıkarıp hayatın vazgeçilmez unsurları olmaları konusunda teşvik ediyoruz. İhtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye ve akülü sandalye temin ederken, belediye hizmet binası bahçesine ve Barış Manço Kültür Merkezi’ne yerleştirdiğimiz akülü tekerlekli sandalye şarj istasyonları ile engelsiz ulaşım sağlıyoruz. Engelli kardeşlerimizin sosyal hayatın içinde yer almaları adına faaliyet veren ‘Müzik Akademisi’ ve ‘Engelsiz Mutfak’ ile imkan tanındığında ne kadar başarılı çalışmalara imza attıklarını görüyoruz” ifadelerini kullandı.










Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.