Ermenistan savaş tazminatı yerine kritik bölgeyi Azerbaycan’a verecek

Azerbaycan’ın 44 günlük bir sürede elde ettiği Karabağ zaferi ile 30 yıldır Ermenistan işgali altında bulunan topraklar yeniden özgürleştirildi. Özellikle 28 yılda köylerin yakıp yıkması, İslami eserlere zarar verilmesi, yakın dönemde yol açılan hasar nedeniyle Bakü, Ermenistan’a 50 milyar dolarlık tazminat davası açmaya hazırlanırken, parası olmayan Paşinyan yönetiminin bunu Zengezur topraklarıyla ödemesi gündemde.

Yayınlama: 26.11.2020
863
A+
A-

Azerbaycan‘ın Dağlık Karabağ bölgesindeki operasyonları neticesinde pek çok bölgeyi işgalden kurtarmasının yankıları sürüyor. Özellikle 44 gün gibi ısa bir sürede büyük bir coğrafyayı düşman işgalinden kurtaran Azerbaycan, şimdi de Ermenistan‘dan savaş tazminatı istiyor.

Azerbaycan ile girdiği çatışmalarda ağır kayıplar vererek işgal altında tuttuğu Karabağ’dan çekilme kararı alan Ermenistan için rekor tazminat talebi gündeme geldi.

50 MİLYAR DOLARLIK TAZMİNAT






 

28 yıldır işgal altında tutulan bölgelerde verilen zarara ilişkin hesaplamalar yapılmaya başlanırken, uluslarası mahkemelerde çok sayıda tazminat davası açılması da planlanıyor. Bölgedeki yıkım, Türk köylerine verilen zaiyat ve İslam eserlerinin bilerek yok edilmesi girişimleri karşısında ağır hasar alan bölgede incelemeler yürütülüyor. Bu bağlamda Azerbaycan tarafı 50 milyar dolarlık bir tazminat davasına hazırlanıyor.

Ekonomik olarak zorda olan Ermenistan’ın bu rakamı ödeyememesi halinde toprak vermek zorunda kalacağı ifade edilirken dikkat çeken bir açıklama Ermenistan Cumhuriyetçi Partisi resmi temsilcisi Eduard Sharmazanov’dan geldi.

ZENGEZUR’U VERECEK

44 gün süren savaş sırasında hükümetin yalan bilgilerle halkı aldattığını dile getiren Sharmazanov, ”Paşinyan artık Aliyev’e hiçbir şey söyleyemez. Bunu yapacak cesareti yok. Uluslararası mahkemeler zaten Ermenistan’ın Azerbaycan’a ödemek zorunda olduğu 50 milyar dolardan bahsediyor. Paşinyan tekrar görüşmelere gidecek ve size Zengezur’u veriyoruz diyecek çünkü elimizde 50 milyar dolar yok” diye konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş