Fransa’dan ‘Erdoğan’ın çağrısını yetersiz bulduk’ açıklaması

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Avrupa ülkeleriyle uzlaşmacı politika istediklerini söylemesinin ardından, bu açıklamaların “yeterli olmadığını” söyledi.

Yayınlama: 23.11.2020
507
A+
A-

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian, yaptığı açıklamada, aralık ayında Avrupa Konseyi’nin Ankara’ya yönelik yeni yaptırım konusunu ele almadan önce Türkiye‘den “eylemler beklediklerini” tansiyonu düşürücü açıklamaların yeterli olmadığını dile getirdi.

ERDOĞAN‘IN SÖZLERİNİ YETERSİZ BULMUŞLAR

Le Drian, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan son birkaç gündür tansiyonu düşürücü açıklamalar geliyor ancak bu yeterli değil. Somut eylemlere ihtiyacımız var” diye konuştu.






ERDOĞAN “DİYALOG” SİNYALİ VERMİŞTİ

Erdoğan, “Kendimizi başka yerde değil Avrupa’da görüyoruz. Geleceğimizi AB ile kurmayı tasavvur ediyoruz” açıklamasında bulunarak diyalog çağrısı yapmıştı.

HER CEPHEDE TÜRKİYE DÜŞMANLIĞI

Paris hükümeti uzun bir süredir Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin egemenlik haklarını ihlal ettiğini, Ermenistan ile Azerbaycan arasında krize neden olan Dağlık Karabağ meselesindeki etkinliğinin azaltmasını talep ederek, Ankara’ya düşmanca tavırlar sergiliyor.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş