‘Gençlik Merkezi Gün Sayıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Görükle’ye kazandırılan ‘Gençlik Merkezi’nin 2018-2019 eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmesini hedeflediklerini söyledi.

Yayınlama: 08.02.2018
1.057
A+
A-

Büyükşehir Belediyesi tarafından Görükle’ye inşa edilen ve bünyesinde üniversite öğrencileri için yurt, kafeterya, kütüphane ve konferans salonu da bulunan ‘Gençlik Merkezi’ tamamlanma aşamasına geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, donanımı ve mimarisiyle de ayrıcalıklı olan mekânda incelemelerde bulundu. Bursa’da, kenti geleceğe taşıyan adımlar atarken, eğitime de özellikle önem verdiklerine işaret eden Başkan Aktaş, gençlik merkezinin de bu kapsamda Bursa için çok önemli bir proje olduğunu söyleyerek, “Uludağ Üniversitesi, Türkiye’nin 5 büyük üniversitesi arasında, 3. nesil üniversite ve Bursa’ya hayat veriyor. Üniversite ile beraber Görükle de çok gelişti. Fakat sosyal aktivite alanları anlamında, devletin ve belediyenin sıcaklığını hissettiren mekânların azlığı burada dikkat çekiyor” dedi.

Başkan Aktaş, çalışmaları son aşamaya gelen gençlik merkezi hakkında bilgi vererek, “Gençlik merkezinde 96 kişilik öğrenci yurdumuz, çok modern ve konforlu 5 yıldızlı otel ayarında Müzik, tiyatro, bilgisayar veya teknolojik alanları da içerecek olan merkez, gençlerimizin eğlenip dinlenebileceği alanlar, kafeterya ve konferans salonları ile yakın zamanda hayat bulacak. Eylül 2018’de okulların açılmasıyla beraber bu merkezi de kullanıma hazır hale getirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

İç donanımı ve çevre düzenlemeleri yapılan gençlik merkezinin işletimi ve kontrolünün ise Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanacağını vurgulayan Başkan Aktaş, “Görükle’de yaşayacak olan gençlerimiz müsterih olsunlar. Gençlik merkezimiz öğrencilerimizin istifade edebileceği, tamamen Büyükşehir Belediyesi idaresinde, çok güzel bir mekân olacak” dedi.








Gençlik merkezinin, 2018 – 2019 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi planlanıyor.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.