HALEP İÇİN TOPLANAN YARDIMLAR YOLA ÇIKTI

Bursa Valiliği öncülüğünde başlatılan Halep’e yardım kampanyası kapsamında İnegöl Belediyesi personelinin destekleriyle oluşturulan 1 tır yardım malzemesinin de aralarında yer aldığı 38 yardım tırı Salı günü Bursa’dan yola çıktı.

Yayınlama: 22.12.2016
1.171
A+
A-

Bursa Valiliğinin öncülüğünde Suriye’nin Halep şehrinde yardıma muhtaç insanlar için başlatılan ve İnegöl Belediyesi personelinin de tam destek verdiği yardım kampanyasının tırları yola çıktı. Çeşitli kamu kurum ve kuruluşların katkılarıyla oluşturulan 38 yardım tırı, Salı günü Bursa’da BUTTİM’de fuar alanı önünde düzenlenen törenle uğurlandı. Yardım konvoyunda İnegöl Belediyesi personelinin maaşlarından özveride bulunarak oluşturulan 1 yardım tırı da yer aldı.

 

Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve İHH Bursa Şubesi işbirliği, ilçe Belediyeleri, sanayici ve iş adamları ve sivil toplum kuruluşları destekleriyle oluşturulan 38 tır yakacak ve ihtiyaç malzemesi, Halep’teki Müslümanlara ulaştırılmak üzere Bursa’dan yola çıktı. Yardım tırlarının uğurlanma törenine Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban da katıldı.






 

YARDIMLAR İDLİB’E ULAŞTI

Halep’te yaşananlardan dolayı zorda kalan ve hayatını kaybeden Müslümanlar için duaların okunduğu törende konuşan İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan, daha önce gönderilen yardımların Cilvegözü sınırından geçerek İdlib bölgesine ulaştığını ifade etti. Kaptan, İHH tarafından bölgede yapılan çalışmaları da anlatarak, kısa sürede organize olunarak Bursa’dan gönderilen 38 tır yardım malzemesinin ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldüreceğini söyledi. Bölgede 10 bin çadır kurulacağını kaydeden Kaptan, ayrıca, yetim çocuklara da sahip çıkılmasının önemine değindi.

 

TÜRKİYE MAZLUMLARIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEK

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay ise Bursa’nın Halep için bir araya geldiğini söyleyerek “Türkiye, tüm mazlumların yanında olmaya devam edecek. Bursa ve Türkiye, güvenli bir liman olmaya devam edecek” dedi.

 

ORADA YÜZLER GÜLENE KADAR YARDIMLARIMIZI GÖSTERECEĞİZ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Tüm Bursa’nın yardım için bir arada olduğunu dile getirerek “Dünyanın neresinde bir sıkıntı varsa, bizim milletimiz orada… Mağdurun dinine, diline, ırkına bakmıyoruz. Kimin başına bir felaket gelse biz hep yanında oluyoruz. Bursa, Halep için birlik oldu. Birlik ve beraberlik içinde hareket ediyoruz. Dostlarımızın yanındayız. Suriye de bizim bir parçamız. Bursa’dan Suriye’ye yardımlar gönderdik ama devamı gelecek. Orada da yüzler gülene kadar yardımlarımızı göstereceğiz. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Başkan Altepe, Suriye’deki zulmün bir an önce bitmesini diledi.

 

SOĞUKKANLI, ANLAYIŞLI VE SABIRLI OLMALIYIZ

Uğurlama öncesi son konuşmayı ise Bursa Valisi İzzettin Küçük yaptı. Vali Küçük, insanların birbirine sahip çıkması gerektiğine ve Türkiye’de yaşananlara değinerek, soğukkanlı, anlayışlı ve sabırlı olunması gerektiğini belirtti. Türk Milleti’nin ülkesi için mücadeleden vazgeçmeyeceğine değinen Vali Küçük, zorda kalanların yanında olan ve Halep’e yardımlara destek veren tüm kurum ve kuruluşlarla sivil toplum kuruluşlarını tebrik etti.

 

Konuşmaların ardından içerisinde kış ve ihtiyaç malzemesi bulunan yardım tırları, dualarla uğurlandı.

 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş