Hayallerini Teknolojiye Dönüştürecekler

Türkiye’de ilk olan öğrencilerin temelden eğitim alacağı “Teknoloji Geliştirme Sınıfları” Türkiye’de sadece İnegöl’de açıldı.

Yayınlama: 05.06.2017
1.161
A+
A-

İnegöl’den startı verilen 3 okulda oluşturulan 3 sınıfta eğitim alan öğrenciler, hayal dünyalarını teknolojiye dönüştürecekler. İnegöl’de Gazipaşa Ortaokulu, Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu ve Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulunda oluşturulan sınıfların Bursa genelinde açılması için çalışmalar başlatıldı.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Türkiye genelinde ilk olan projenin donanımını sağlayan Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve F.S.S. firma sahibi Levent Eski ve Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ile birlikte Gazipaşa Ortaokulunda oluşturulan Teknoloji Geliştirme Sınıfının açılışı yaptı.

“Kendi el becerilerini ortaya koyuyorlar”








Gazipaşa Ortaokulunda düzenlenen açılış programında konuşan Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve F.S.S. firma sahibi Levent Eski, “Amacımız gençlerimizin, yeni yetişen beyinlerimizin pratik zekaya sahip olmalarıdır. Buraya kurduğumuz bu sınıfta kendi el becerilerini ortaya koyuyorlar. Çalıştıkları makineleri bile kendilerinin yapabileceği bir sistemde buraya kurduk. Kendilerini çok iyi yetiştirecekler ve inşallah gelecekte ülkemize faydalı bir nesil olacaklar” dedi.

“El becerilerini geliştiriyorlar”

İnegöl Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, “Okulumuzda kurulan teknoloji geliştirme sınıfında öğrencilerimizi ziyaret ediyoruz. Üretilen eserleri inceliyoruz. 3 okulumuzda bu proje hayata geçirildi. Bu projeyi bize kazandıran herkese teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz hem mühendislik bilgilerini ön plana çıkarıyorlar hem de mesleğe yönelik kendilerini geliştirmiş oluyorlar. Bu alet ve makinelerle üreten öğrencilerimiz liseye geçtiklerinde meslek seçimlerini daha kolay yapacaklar. 3 boyutlu alanda bilgisayarda ürettikleri projelerin birebir çıktısını alıyorlar. Bunlar bizim eğitim öğretimimiz için çok önemli. 2023 vizyonumuz için, gelişen Türkiye’miz için çok önemli Öğrencilerimizin her alanda daha iyi yetişerek memlekete faydalı olmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de ilk

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de, “Teknoloji geliştirme sınıfının hizmete açılmasını hep beraber gerçekleştirdik. Levent bey, İlhan bey ve Fahrettin Gülener bey, memleketin geleceğine dair kafa yoran, özellikle gençlerin yetiştiklerinde meslek sahibi olmaları, bilgi ve donanımlarının artırılması ve bir an önce hayata atılmaları için sürekli kafa yoruyorlar. Bu konuda proje üretiyorlar. Bu projelerin bir alt dalı gibi Teknoloji Geliştirme Sınıfı kuruyorlar. İnegöl’de şu anda 3 ortaokulumuzda faaliyette ve Türkiye’de ilk. Mikro torna tezgahları, mikro testereler, mikro matkaplar, 3 boyutlu yazıcı ile çalışıyorlar. Büyüdükçe bunların daha büyüklerini görerek gerçek işleri uygulamaya alacaklar. Bunlar imkan meselesi. Türkiye geliştikçe, yatırım yaptıkça Türkiye’mizin büyümesine hizmet sağlayacak yeni nesiller yetiştireceğiz. Buradan bir buluş çıksa, tüm dünyayı etkilese bu Türk buluşu olacak. Bunun ilk adımları atılıyor. Keşke bundan 30 sene önce bunlar yapılsaydı da biz de faydalansaydık ama hiçbir şey için geç değildir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan sınıfta öğrenciler mikro tezgahlarda projelerini hayata geçirmek için kolları sıvadılar.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.