Hizmetliler Eğitime Gidiyor, Okulu Pislik Götürüyor

Türk Eğitim Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, bazı okullarda hizmetlilerin eğitim günlerinde temizlik yapılmadığı için sıkıntı olduğunu söyledi.

Yayınlama: 11.01.2018
868
A+
A-

Bursa’daki okullarda yeterli sayıda hizmetli olmaması üzerine İşkur üzerinden görevlendirme yapıldığını belirten Selçuk Türkoğlu, “Bursa’da en az 4 bin yardımcı hizmetli bulunması gerekirken, bu sayı okul sayısı kadar dahi yoktur. Kadrolu hizmetli sayısı Bursa’da 800 civarındadır. Bu sebeple her yıl kamu yararına çalışma programı kapsamında İşkur üzerinden okullarda hizmetli görevlendiriliyor. Geç de olsa bu yıl İşkur tarafından görevlendirme az sayıda yapılmıştır. Ancak, sözleşmelerde bulunan bir madde sebebiyle okullarda haftada 5 gün çalışması gereken bu görevliler 4 gün çalışmaktadır. 1 günü ise mecburi ’mesleki ve kişisel gelişim eğitimine’ katılarak tamamlamaktadırlar. Bu uygulama eğitim yılı sonuna kadar devam edecektir” dedi.

Hafta içi yapılan bu seminerler sebebiyle okullarda tam bir kaos yaşandığını ifade eden Türkoğlu, “3 hizmetlinin tamamı İşkur tarafından gönderilen okullar var. Bundan dolayı o gün okulda hiçbir temizlik yapılamamaktadır. Bin öğrencilik bir okulda her ders arasında özellikle ortak kullanım alanları, tuvaletler, koridorlar, bahçe ve ders bitimlerinde ise sınıfların temizlenmesi gerekmektedir. Onun için bu garip uygulamadan bir an evvel vazgeçilmeli, bu eğitimler verilmek zorunda ise hafta içi akşam ya da hafta sonuna kaydırılmalıdır” diye konuştu.










Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.