İnegölde Alper Taban Resmen Başkan

Alinur Aktaş’ın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından boşalan İnegöl Belediye Başkanlığı görevine Alper Taban getirildi. 8 MHP, 20 AK Parti üyesinin katıldığı olağanüstü meclis toplantısında 28 oyun 27’sini alan Alper Taban resmen İnegöl Belediye Başkanı oldu.

Yayınlama: 08.11.2017
1.145
A+
A-

Seçim öncesi konuşan Belediye Meclisi AK Parti grup sözcüsü Berat Ertopuz, “16 Nisan 2016’da yapılan referandum neticesinde anayasamızın bazı maddeleri değişmiş, kurucu başkanımız, Cumhurbaşkanımız, partimizin genel başkanı olmuştur. Parti içerisinde yaptığı incelemeler neticesinde partimizde bazı belediye başkanlıklarında metal yorgunluklar sezilmiş, bunun neticesinde başkanımız istifa etmiş, yerine Alinur Aktaş başkan olmuştur. Başka belediye başkanları da istifada bulunmuştur. İnegöl’de aldığı birçok ödülle Alinur Aktaş arkadaşımız Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak geçen hafta göreve geldi. Ondan boşalan göreve meclis üyesi ve başkan yardımcısı arkadaşımız Alper Taban genel merkezden olur almıştır. AK Parti grubu olarak başkan adayımız Alper Taban arkadaşımızdır, ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

MHP Grup Sözcüsü İsmail Karaman ise, “Bizler de MHP grubu olarak halkın teveccühüne saygı göstererek AK Parti Grubu’nun adayı olan Alper Taban’ı destekliyoruz” dedi.

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Sedat Koca’nın da katıldığı oylamada 28 meclis üyesinin 27’sin oyunu alan Alper Taban İnegöl Belediye Başkanı oldu. Teşekkür konuşması yapan Alper Taban, “Doğup büyüdüğüm, ekmeğini yediğim bu şehirde yöneticilik yaptığım esnada beni bu şehre başkan adayı olarak göstermenize ziyadesiyle mutlu oldum. 2005 yılından beri AK Parti içerisinde çeşitli kademelerde görev verildi. Bu onurlu teşkilat beni en güzel yerlere getirdi. Son teşekkürü, bu 12 yıl zarfında bana katlanan eşime, çocuklarıma gönderiyorum. Bundan sonra yükümüz daha da arttı. Verdiğiniz bu emaneti 17 ay boyunca en güzel şekilde taşıyıp eşitlik ve adalet ilkesinden ayrılmadan yerine getireceğimize söz veriyorum. İnşallah sizlere layık olacağız. Dua 3 harftir ama içerisine sonsuzlar sığar. Bundan sonra da sizlerden dua ve destek bekliyorum. Bana verdiğiniz destekten dolayı sizlere minnettarım” dedi.






Akabinde ise Taban, başkanlık makamına giderek Belediye Başkan Vekili Turgay Yel’den görevi devraldı. Belediye başkanlığı mührünü alan Alper Taban, kendisine göreve getiren herkese teşekkür etti. AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya’da Alper Taban’a çiçek takdim ederek başarılar diledi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş