İsrail bile anladı: Şansları yok! Doğu Akdeniz için son dakika çok çarpıcı yorum

Doğu Akdeniz’de sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ederken İsrail medyası Doğu Akdeniz’de Türkiye ile Yunanistan arasında olası bir çatışmayı Türkiye’nin kazanacağını belirtti

Yayınlama: 31.08.2020
1.214
A+
A-

Doğu Akdeniz’de akla hayale sığmayan skandal hamleleriyle Türkiye’nin sabrını test etmeye kalkan Yunanistan’ın kıta sahanlığını 12 mile çıkarmaya yeltenince gerilimin dozajı iyice arttı. 

İsrail gazetesi Jerusalem Post, Doğu Akdeniz’de Türkiye ile Yunanistan arasında olası bir çatışmayı Türkiye’nin kazanacağını belirtti.

 








YUNANİSTAN’IN ŞANSI YOK

Jerusalem Post, Doğu Akdeniz’de haklarını koruyan Türkiye’nin faaliyetlerini kaleme alan bir makale kaleme aldı.

İsrailli gazete, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin bölgedeki faaliyetleri sonucunda panikleyen Yunanistan’ın Türkiye karşısında şansı olmadığını ifade etti.

Jerusalem Post, artan gerilime ilişkin yayınladığı haberde, Doğu Akdeniz’de Türkiye ile Yunanistan arasında olası bir çatışmada Türkiye’nin kazanacağını belirtti:

“Türkiye ile Yunanistan arasında bir çatışma muhtemelen Türkiye’nin Ege Denizi’nde kazanım elde etmesini sağlayacak.”

 

AB DE ÇARE OLAMADI

Öte yandan AB’nin Yunanistan’a yeterince destek vermediğinin altını çizen gazete, “AB, Yunanistan ile dayanışma göstermek için bir araya gelme cesaretini gösteremedi” ifadelerini kullandı.

 

YUNAN MEDYASI DA NE OLDUĞUNUN FARKINDA

“Masum taraf olduğumuza inanmıyorum”

Türkiye ve Yunanistan arasında yaşanan gerilime ilişkin açıklamalarda bulunan Yunan profesör diyaloğun en iyi çözüm yolu olduğunu belirterek “Türklerin tamamen yanlış olduğunu düşünmüyorum çünkü biz zaten tüm haklara sahibiz. Onların tamamen çılgın bizim ise tamamen masum taraf olduğumuza inanmıyorum.” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.