Jandarma Mevsimlik İşçileri Unutmadı

Bursa’da jandarma ekipleri, şehre mevsimlik olarak çalışmaya gelen işçileri ziyaret etti.

Yayınlama: 08.09.2017
1.240
A+
A-

Bursa İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği ile Mustafakemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı personeli, Yeşilova Çadırlar bölgesinde Güneydoğu illerinden gelen mevsimlik işçi ailelerine ziyarette bulundu.

Yapılan ziyaret kapsamında mevsimlik işçilere çocukların güvenlik, sağlık, bedensel, zihinsel, psikolojik ve kişisel olarak gelişimleri ile özsaygı ve özgüven duygularının gelişimi açısından aile ortamında huzur ve güven içerisinde yetişmeleri ile çocukların özel ihtiyaçlarının karşılanmasının hem bireysel hem de toplumsal bakımdan önemli olduğu vurgulandı. Zorunlu ilköğretim çağını tamamlamamış, örgün eğitime devam eden çocukların eğitimden kopmayarak okula devam etmeleri ile çocukların çalışma şartları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Ayrıca, mevsimlik işçilere ve çocuklara genel kolluğu ve jandarmayı tanıtıcı bilgilendirme yapılarak acil durumlarda jandarmadan nasıl yardım talep edileceği ve jandarma ile ne şekilde iletişim kurulacağı ile acil durum telefon numaralarının hangileri olduğu ile ilgili bilgi verilerek, ailelere ve çocuklara Jandarma Dergisi ile çeşitli hediyeler dağıtıldı.










Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.