Jeoloji Mühendisleri Şube Başkanı Er, Alinur Aktaştan Destek İstedi

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Başkanı Engin Er, 1999 tarihindeki depremi unutmadıklarını belirterek, yeni göreve başlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan yenilenen binaların deprem öncelikli olması konusunda destek istedi.

Yayınlama: 12.11.2017
1.311
A+
A-

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası üyeleri düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Etkinlikte yaptığı konuşmada yapıların güvenliğine dikkat çeken odanın Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, “Düzce’de meydana gelen ve 782 insanımızı kaybettiğimiz, 2 bin 678 kişinin yaralandığı, 15 bin civarında konut ve iş yerinin ağır hasar gördüğü 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından 18 yıl geçti. Bizler, depremleri engellemenin mümkün olmadığını ancak insan eliyle afete dönüşen deprem zararlarını azaltmanın mümkün olduğunu biliyoruz. Türkiye’de meydana gelen depremler ve bugüne kadar yapılan tüm araştırmalar, afet zararlarının önemli ölçüde denetimsizlikten kaynaklandığını ve doğa olaylarının afete dönüşmesinin en önemli nedenlerinden birinin de ’yapı denetim sistemi’ olduğunu göstermektedir” dedi.

Bursa özelinde bu güne kadar yapılmayan, yapılamayan, dikkate alınmayan, unutulan uyarıları için yeni göreve başlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a seslenmek istediğini ifade eden Er, “Daha güvenli bir kent, daha yaşanabilir bir kent oluşması için 1/100.000’lik planlarımızı revize ederek onaylatalım, depreme hazırlıklıyız söylemini bir kenara bırakıp eyleme geçelim” diye konuştu.










Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.