Kadın Esnaflardan “Bereketli Cuma İndirim Günleri”

Batılıların başlattığı kara cuma günlerine Türkiye genelinde tepkiler gösterilirken, Bursa’nın İnegöl ilçesinde Cafer Paşa Hanımlar Çarşısı’nda “Bereketli Cuma İndirim Günleri” düzenlenmeye başlandı. Dinimizin önemli günlerinden olan Cuma gününün önemine dikkat çekmek isteyen kadın işletmecilerin başlattığı kampanyada ürünlerde yüzde 50’ye varan indirimler yapılıyor.

Yayınlama: 16.02.2018
1.202
A+
A-

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Köse, AK parti İl Başkan Vekili Bülent Temelli, Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan’da Beylik Hanı’na giderek, kadın esnaflarla birlikte cuma duası yaptı.

Her gün dualarla işyerlerini açan 36 işyeri sahibi kadın esnaflar, “Bereketli Cuma Günleri İndirim Günleri” kampanyasıyla dikkat çekiyor. Cuma namazı öncesinde İshakpaşa Cami imamı Mehmet Nuri Memiş tarafından yapılan duanın ardından protokol üyeleri işyerlerinden alış veriş yaptı.

Cafer Paşa Beylik Hanı Hanımlar Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Yucar, “Ne yazık ki dünyada cumayı kara cuma diye lekeleyip indirim günleri yapan insanlar var. Biz han esnafı olarak buna çok üzüldük. Yönetim kuruluyla yaptığımız istişare sonucu han esnafıyla da görüştük. ‘Bereketli Cuma’ adı altında her ayın 3’üncü cumasında indirim günleri yapıyoruz. Bunu devam ettireceğiz. Sizlerin de gelip bizlere katkı vermesini istiyoruz. Türkiye’de bir ilk olacak” dedi.






Belediye Başkanı Alper Taban, “Burası tarihi bir han. 36 hanımefendi bir araya geldi. Burada çok kaliteli işler yapmaya çalışıyorlar. Burası Allah’ın izni ile çok daha güzel yerlere gelecek. Böyle bir örnek yok. Cuma Müslümanların günüdür ve bereketlidir. Sizleri canı gönülden tebrik ediyorum. Burada çok daha güzel, cıvıl cıvıl günler görmek istiyoruz. Tüm ilçe halkımızı ve burayı merak eden herkesi hana davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, “Tarihi bir handa tarih geleneğimiz olan ahiliği yaşatıyorsunuz. Hanın dualarla açılması ve sizin dayanışmanız köklü medeniyetimizin çok güzel bir örneğidir. AK Parti hükümeti olarak her daim kadın esnafımızın ve girişimcilerimizin artmasından yanayız. Kadın istihdamının gelişimi için önemli çalışmalara imza atıyoruz. Kadına en ufak bir destek verdiğinizde o ufacık destekle çok büyük çalışmalara imza atabiliyor. Her kadın esnafımızı ayrı ayrı tebrik ediyor, bereketli cumalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dualar okunarak ‘Bereketli Cumalar’ temennisinde bulunuldu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş