Kanser Amansız Ve Çaresiz Bir Hastalık Değil

Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Nilüfer Avcı, ilerleyen teknolojiyle birlikte kanserin amansız ve çaresiz bir hastalık olmadığını söyledi.

Yayınlama: 05.02.2018
870
A+
A-

VM Medical Park Bursa Hastanesi yönetimi ve doktorları, onkoloji polikliniğinde tedavi gören hastalarla bir araya geldi. Tedavi gören hastaları mutlu etmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Nilüfer Avcı, “4 Şubat Kanser Günü olarak kutlanmaktadır. Burada amaç, kanserin tanısını ve tedavi edilebilirliğinin farkındalığını oluşturmaktır. Artık teknolojideki gelişmelerle birlikte kanser teşhisi çok daha rahat ve erken evrelerde konulabilmektedir. Tedavide teknolojik ilerlemelerle birlikte kanserin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

Genetik faktörlere bağlı olarak özellikle ailesinde meme, kolon, mide ve yumurtalık kanseri vakaları görülen 50 yaş altı bireylerin mutlaka tetkik yaptırmaları gerektiğinin önemine değinen Avcı, “Kanser amansız ve çaresiz bir hastalık değildir. Bu sebeple mutlaka bir hekim kontrolü altında ve düzenli takiplerle kanseri yenmemiz mümkündür. Kansere sebep olan faktörler genetik ve çevresel olarak ayrılmaktadır. Çevresel faktörlerin değiştirilebilmesine bağlı olarak da kansere yakalanma oranı azaltılabilir” şeklinde konuştu.










Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.