Kanser Hastaları İçin Anlamlı Sergi

Bursa’da Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi’nde fırçasız ressam Cemil Başo sergisi açıldı. Satılacak resimlerden elde edilecek gelir kanser hastaları için kullanılacak.

Yayınlama: 06.04.2017
784
A+
A-

Hastanedeki sergide ressam Başo’nun 35 tablosu yer alırken, serginin açılışına Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr.Rüstem Aşkın, hastane çalışanları, hastalar ve yakınları ile çok sayıda sanatsever katıldı.

1-7 Nisan Kanser Haftası kapsamında açılan bu sergiye ev sahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu dile getiren Ali Osman Onkoloji Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Oktay Çelik, “Biz özellikle sanat ile hastanenin buluşmasını çok önemsiyoruz. Çünkü sanat hayatımızı güzelleştiren çok önemli bir uğraş. Hastanemize insanlar sıkıntıları ve acılarıyla geliyorlar. Hastalarımızın küçük bir an için bile olsa sanata yönelik farklı güzellikleri görmeleri bizim için çok önemli. Sanatçı Başo’yu da rahmetle anıyoruz” dedi.

Cemil Başo’nun yakınları tarafından tabloların hastane ye hastalarda kullanılmak üzere bağışladığını belirten Op.Dr.Çelik, “Sergide satılan eserlerden elde edilen geliri Bursa Kanser Derneği’ne aktarıp hastaların ihtiyaçları karşılanacak” diye konuştu.






Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Rüstem Aşkın ise “Fırçasız ressam denildiğinde hep Cemil Başo akla gelir. Resim yaparken fırça, palet gibi gereçler yerine bez parçası, cam ve bıçak gibi malzemeler kullanıyor. En ekonomik malzemelerle muhteşem eserler ortaya çıkardı. Günlük yaşantıda atmayı düşünülen malzemeleri fırça yerine kullandı. Bu vesile ile ünlü ressamın sergisinin açılışında emeği geçen başta yakınları ve hastane yönetimi olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sergi 9 Nisan’a kadar açık kalacak.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş