Korucular Konfederasyonu Başkanı Sözen Yüksekovada

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki güvenlik korucularıyla bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantısı düzenledi.

Yayınlama: 08.02.2017
1.117
A+
A-

Yüksekova Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi’nde düzenlenen istişare ve değerlendirme toplantısına katılan Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, bölgedeki koruculara moral ve motivasyon aşılamak, onların sorunlarını dinlemek için böyle bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Sözen, “Konfederasyon olarak her zaman her ortamda korucularımızı savunmak için elimizden gelen gayreti gösterdiğimizi onlara anlatmak, onların sorunlarını yerinde tespit edip yerelde çözülebilecekleri valilerimize, kaymakamlarımıza, garnizon komutanlarımıza anlatmak; yerelde çözülmesi mümkün olmayan sorunlarımızı da Ankara’ya ileterek sayın bakanımızla, jandarma komutanlarımızla ve diğer ilgili birimlere ileterek bu sorunların çözümünü kolaylaştırmak amacıyla buradayız” dedi.

“Ülkemizde ne zaman işler kötüye giderse en zor zamanda ortaya çıktık” diyen Sözen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“35 yıldır bu kutsal davayı çok güzel bir şekilde sürdürdünüz. Bu anlamda emekleriniz zayi edilemeyecektir inşallah. Allah hepinizden bu anlamda razı olsun. Korucu camiası olarak ne zaman ülkemizin bize ihtiyaç duyduğu bir ortam olursa, ülkemizde ne zaman işler kötüye giderse, en zor zamanda ortaya çıktık. Bugün de ülkemiz çok zor bir süreçten geçiyor. Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminde yıllarca silah arkadaşımız sandığımız Türk Silahlı Kuvvetlerinin üniformasına bürünmüş hain, alçak, kalleş FETÖ’cülerin de, sözde Kürt halkının temsilcisi konumunda olduğunu iddia eden PKK’lıların işbirliği sayesinde görüyorsunuz Yüksekova’da, Şemdinli’de, Hakkari’de, Şırnak’ta, Cizre’de, Nusaybin’de, Sur’da çukurlar kazıldı, hendekler kazıldı, evlerimize ateşler açıldı. Hayat bizim için yaşanmaz bir hale getirildi. Okullarımız, camilerimiz yakıldı. Burada birçok vatandaşlarımız bu kentlerde güç etmek zorunda kaldı. Böyle bir ortamda bizim korucu camiamız kendi evlerini, kendi köylerini terk etmeyerek şehir merkezlerinde ilk defa görev almak suretiyle bu hainlere, bu alçaklara karşı dimdik mücadeleyi buraya kadar getirmiştir” diye konuştu.






Yapılan konuşmaların ardından Sözen, Yüksekovalı güvenlik korucularının sorunlarını dinledi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş