Köy Muhtarı Tavukları Ölümden Kurtardı

Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı köylerde görülen ve halk arasında “tavuk kıranı” diye bilinen Newcastle hastalığına (yalancı veba) karşı köylüler muhtarın öncülüğünde başlatılan aşılama çalışmasıyla tavuk ölümlerini önledi.

Yayınlama: 14.02.2017
1.063
A+
A-

Kadirli’ye bağlı Hacıağalar Köyü Muhtarı Semih Duyan, köyde 200 tavuğu olan ailelerin de olduğunu belirterek, bu hastalığın kümese girmesi halinde bütün tavukların öldüğünü söyledi.

3 ayda bir yapılan aşılama sistemi ile tavuk ölümlerinin önüne geçtiklerini söyleyen köy muhtarı Semih Duyan, “Daha önceki yıllarda bu Newcastle hastalığı (yalancı veba) köyümüzde ve diğer çevre köylerdeki tavukların hepsini öldürüyordu. Yerli halk tarafından tavuk kıranı hastalığı deniliyor bu hastalığa. Biz de yaklaşık altı aydan bu yana köy muhtarlığı olarak köyümüzde bir çalışma başlattık. Köydeki tavukların hepsini aşılıyoruz, köy muhtarlığı olarak köy bütçesinden yararlanarak bu çalışmayı yapıyoruz ve yaptığımız çalışmaların sonuçlarını alarak bugüne kadar bir zayiat vermedik. Bundan sonra da tahmin ediyoruz tavuk ölümleri bu çalışmalardan sonra azalacaktır hatta belki hiç olmayacaktır” dedi.

Şu an çevre köylerin hepsinde bu hastalıktan tavuk ölümleri görüldüğünü belirten Duyan, “Köyümüzde yaptığımız aşılama çalışmasından dolayı şu anda hastalık yok. Aşılama çalışmasına devam edeceğiz” diye konuştu.






Köy halkı ise yapılan çalışmalardan çok memnun olduklarını ve tavuklarının ölmediğini söyleyerek köy muhtarına teşekkür ettiler.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş