MESLEĞİMİZİ AYAKLAR ALTINA ALDILAR

İnegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Zekai Akyürek, geçtiğimiz gün bir basın açıklaması gerçekleştirerek Halk Eğitim Merkezi’nin açmış olduğu Emlakçılık Kursu’na değinerek, “Pazarlama, Tapu Kadastro, Belediye İmar, Noterlik, Avukatlık… Bu derslerin olması gerekirken, tek bir öğretmen üzerinden 200 saatlik formaliteden bir Emlakçılık kursu açılmıştır. Bizim mesleğimizi Hal Eğitim Merkezi şu son açtığı kurs ile ayaklar altına almıştır” dedi.

Yayınlama: 28.12.2016
2.521
A+
A-

Hafta sonu basın mensupları ile bir araya gelen İnegöl Emlakçılar Derneği Bakanı Zekai Akyürek, Halk Eğitim Merkezi’nin açmış olduğu Emlakçılık Kursu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

FORMALİTEDEN BİR EMLAKÇILIK KURSU AÇILMIŞTIR
“Halk Eğitim Merkezi’nde şu anda Emlakçılar Derneği bilgisi dışında, hiç bir bilgi verilmemek kaydıyla, 200 saatlik bir ders programı çerçevesinde  Emlak Sertifikası verildiğini öğrendik” ifadeleri ile konuşmasına başlayan İnegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Zekai Akyürek, “Bizim burada haber verilmemesinin sebebi; biz dernek olarak bir ay önce Halk  Eğitim Müdürlüğü’nü arayarak, Eğer sertifika verecekseniz, Emlakçıların yanında çalışan insanlara ve Emlakçılıkla iştigal eden insanlara verilmesi gerekir dedik. Sokakta gezen, evde turan, hiç ilgisi alakası olmayan insanlara, Halk Eğitim Merkezi’ne gelir olması için sertifika verilmesine karşı çıktık. Bu görüşümüzü söylememize rağmen, bizlere hiç haber verilmeden, hiç bir görüşümüz alınmadan, tek bir öğretmen ile bu işleri yapmaya çalışıyor. Bu derslerin içerisinde Pazarlama,  Tapu Kadastro, Belediye İmar, Noterlik, Avukatlık… Bu derslerin olması gerekirken, tek bir öğretmen üzerinden 200 saatlik formaliteden bir Emlakçılık kursu açılmıştır. Biz kursun açılmasına karşı değiliz. Yeri geldi bundan önceki kurslarda destek de verdik. Emlakçılar Derneği Başkanı olarak ben derslerine de girdim. Emlakçılık ve Pazarlama Derslerini verdik. Biz hiç bir şeyin eğitimine karşı değiliz. Ama biz yaptım, ettim, oldu bittiye getirilmesine Emlakçılar Derneği olarak karşı çıkıyoruz. Böyle bir sistem yok. Türkiye’nin her tarafından Emlakçılık sertifikası veriliyor. Odalar veriyor, üniversiteler veriyor, federasyon veriyor ama belirli bir mutabakat çerçevesinde veriyor. Bu meslek sıradan bir meslek değil” dedi.

MESLEĞİMİZ AYAKLAR ALTINA ALINDI
Halk Eğitim Merkezi Emlakçılık Kursu sertifikası ile kendilerine gelen insanları geri çevireceklerini ve bu belgeyi yok sayacaklarını belirten Akyürek, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Bugün TBMM’de bir kanun tasarısı tartışılıyor. Emlakçılık müşavirlik anlamında bir meslek haline getirilmeye çalışılıyor. Sıradan herkesin yapabileceği bir meslek olmadığı halde, bizim mesleğimizi Hal Eğitim Merkezi şu son açtığı kurs ile ayaklar altına almıştır. Ben bu nedenden Halk Eğitim Merkezi’nin yapmış olduğu davranıştan dolayı kınıyorum. Bilgi almak zorundasın. Kusura bakma Emlakçılık dersi veriyorsun orada. Sen buradaki insanları beğenmiyorsan, Bursa’da oda var, onu da beğenmiyorsan Ankara’da Emlakçılar Federasyonu var. Biz bu işi ileriye kadar götüreceğiz. Bu işte bir haksızlık var. Bundan önce yapılanlara biz destek verdik ama bu son yapılan Emlakçılık Kursu’nu yok sayıyoruz. Emlakçılar Derneği olarak kabul etmiyoruz, orada sertifika alacak olan arkadaşlar bizlere herhangi bir şekilde gelip başvurmasınlar. Bizim tarafımızda o belgeler geçersizdir” 








HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.