Mudanyada Okuma Yazma Seferberliği

Mudanya Halk Eğitimi Merkez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında Mudanya Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde okuma yazma kursları başlattı.

Yayınlama: 09.04.2018
1.046
A+
A-

Mudanya Halk Eğitim Merkezi’nde 174 kişi okuma yazma kursu için müracaat yaptı. 19 okuma yazma kursu açıldığını dile getiren Mudanya HEM Müdürü Remzi Ataman, “Mudanya’nın çeşitli okullarındaki öğretmenlerin özverisiyle okul ders saatleri dışında kurslar açıldı. Okulu açık olmayan mahallelerde ücretli öğretmenler görevlendirerek oradaki okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın okuma yazma öğrenmeleri için kurslar açtık” dedi.

Telekonferans sistemi ile eğitim

Mudanya’nın en uzak köyü olan ve gidiş geliş imkanı zor olan kırsaldaki Evciler Mahallesine kurulan telekonferans sistemi ile 3 gün elektronik ortamda, 1 gün de kurum aracımızla sağladığımız ulaşım ile yüz yüze karşılıklı orada bulunan kursiyerlerimize okuma yazma öğretimi konusunda çalışmaların devam ettiğini ifade Ataman, bütün mahallelerde okuma yazma bilmeyen vatandaşlar ulaşmak istediklerini söyledi.








Ataman, HEM olarak kendilerine destek veren Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Topal’a ve bu seferberlikte görev alanlara teşekkür etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.