“Necmettin Erbakan Gibi İsimler Kolay Yetişmiyor”

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Erbakan Vakfı İnegöl Temsilciğinin resmi açılışı için İnegöl’e gelen Fatih Erbakan’ı makamında ağırladı.

Yayınlama: 07.10.2017
1.055
A+
A-

Siyasetçi, bilim adamı ve akademisyen olan 54. Hükümetin başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vasiyeti üzerine oluşturulan Erbakan Vakfı’nın, İnegöl Temsilciliğinin açılışı öncesi vakfın Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

Erbakan Vakfı Bursa İl Başkanı Naim Öztürk, İnegöl İlçe Başkanı İlhan Baykan ve vakıf yöneticileri ile Ak Parti İlçe Başkanı Adem Demirel’in de hazır olduğu ziyarette konuşan Fatih Erbakan, “Öncelikle tüm İnegöllülere, ilçe halkına sizlerin aracılığıyla hürmetlerimizi ve selamlarımızı iletmek istiyorum. İnegöl’e gerçekleştirmiş olduğumuz bu ziyareti Cenabı Allah hayırlı ve mübarek etsin. Bugün inşallah Erbakan Vakfı’mızın, merhum Erbakan hocamızın vasiyeti üzerine kurulmuş olan ve onun davası yolunda yürümek üzere, hizmet etmek için kurulmuş olan Erbakan Vakfı’mızın İnegöl temsilciliğinin açılışını gerçekleştireceğiz. Tabi temsilciliğimiz İnegöl’de uzun bir zamandan beri var ve çalışmalarına devam ediyor. Bugün de hep birlikte resmi açılışını gerçekleştireceğiz. İnşallah daha sonrada akşam konferansımızı gerçekleştireceğiz. Bu konferansta da Milli Görüş bakış açısı ile Türkiye ve dünya gündemini değerlendirip, bunlarla ilgili yine Milli Görüş perspektifinden bu gümdeki sorunlarla ilgili çözüm önerilerimizi İnegöllü hemşerilerimize aktaracağız, ileteceğiz. İnşallah açılışımızı ve konferansımızı cenabı hak mübarek ve hayırlı etsin” şeklinde konuştu.

Başkan Aktaş’a teşekkür








İnegöl Belediye Başkanımız Alinur Aktaş Beyefendinin bu ziyaret münasebetiyle misafir ettiğini belirten Erbakan, “İnegöl’e gelmişken kendilerini de ziyaret etmek istedik. Bu ziyaretten büyük bir bahtiyarlık ve memnuniyet duyuyoruz. Kendilerine huzurlarınızda teşekkürlerimi de sunmak istiyorum. Bu vesile ile akşamki konferansımıza tüm İnegöllüleri davet etmek istiyorum” diye konuştu.

İnegöl Erbakan için ayrı bir yere sahip

İnegöl’ün merhum Erbakan Hoca için ayrı bir yeri olduğunu belirten Fatih Erbakan, “Tüm Milli Görüşçüler için ayrı bir yeri var İnegöl’ün. Dolayısıyla bizlerin Erbakan Vakfı mensupları olarak, Milli Görüş davasında yürüyen insanlar olarak bizim kalbimizdeki yerini vurgulamak gereklidir. İnegöl’ün bizler için manevi değeri çok büyük. Merhum Erbakan hocamızda her zaman için buradaki Milli Görüşün önder kişilerini teşbihte hata olmaz Batı Cephesinin kumandaları demiştir. Batı Cephesinin karargahı olarak da İnegöl’ü her zaman görmüştür. Bu nedenle Milli Görüş davası için, merhum Erbakan hocamız ve bizler için İnegöl ve İnegöllüler çok ayrı bir yer tutmaktadır. Cenabı hak inşallah Erbakan hocamız döneminden beri 40-50 yıldan beri süren bu gönül bağını ve birlikteliğini inşallah şimdide bizlere devam ettirmeyi nasip etsin. İnegöl ve İnegöllüler ile olan gönül muhabbetimiz, birlikteliğimizi inşallah cenabı Allah daim kılsın” ifadelerini kullandı.

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ı ağırladığı ziyarette konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı’nın çok değerli genel başkanı Fatih Erbakan’a, İl Başkanı Naim Öztürk ve İnegöl İlçe Başkanı İlhan Baykan ile vakfın yöneticilerine ziyaretleri için çok teşekkür ediyorum. Bizler bugün Ak Parti ilçe Başkanımız Adem Demirel ve il yöneticilerimizle birlikte kendilerini karşıladık. Fatih Erbakan’ın ifade ettiği gibi kendileri bugün İnegöl’de bir dizi ziyaretler, vakfın resmi açılışı ile akşam konferansa katılacaklar. Yapılacak bu faaliyetlerin ilçemiz ve ülkemiz adına hayırlar getirmesini cenabı Allahtan temenni ediyoruz” dedi.

“Necmettin Erbakan’ı rahmet ve minnetle anıyoruz”

Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Türkiye Cumhuriyeti’nde hem başbakan olarak hem bir parti başkanı olarak, hem de bir devlet adamı olarak çok önemli işlere imza atmış ve kritik süreçleri sevk ve idare etmiş olduğunu belirten Aktaş, “Bugün 30 yıl önce ifade etmiş olduğu birçok konunun ülkemizde proje olarak gerçekleşmiş olması ve yahut problem olarak karşımıza çıkıyor olması rahmetli Erbakan’ın ufkunun ve vizyonunun ne kadar geniş olduğunu bizlere gösteriyor. Bizler Necmettin Erbakan’ı rahmet ve minnetle anıyoruz” şeklinde konuştu.

Erbakan Vakfı şehrimiz ve ülkemiz için inşallah önemli projelere imza atacak

Necmettin Erbakan gibi isimlerin kolay yetişmediğini ifade eden Aktaş, “Onun adına atfen kurulmuş olan bu vakfın inşallah şehirlerimiz ve ülkemizin geleceği adına önemli projelere imza atması en büyük temennimiz. Bu vesile ile merhum Necmettin Erbakan’ın oğlu ve Erbakan Vakfı’nın genel başkanı olan Dr. Fatih Erbakan’a ve bu konuda emek ve gayret gösteren herkese yürekten teşekkür ediyorum. Hem bir vatandaş, hem de bir belediye başkanı olarak teşekkür etmek istiyorum. Günümüz Türkiye’sinde, günümüz dünyasında gerçekten fikirlerin çatıştığı, ciddi sıkıntıların ve problemlerin yaşandığı, ülkemiz üzerinde bir sürü hesapların yapıldığı ve konjonktür olarak çok önemli bir mevkide olan Türkiye’nin farklı farklı konular ile nasıl sıkıştırıldığını artık herkes aleni bir şekilde çok rahatlıkla görebiliyor. Ama Allah’a hamdolsun Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli duruşu ortada. Tabi beraberinde böyle değerli vakıf ve derneklerin faaliyetleri ve dernekleri ile birlikte Türk insanı daha uyanık ve bilinçli olacaktır. Bu vesile ile şehrimizde böylesi hayırlı bir hizmet için yer aldıkları için başta Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan olmak üzere tüm misafirlerimize teşekkürlerimi sunmak istiyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’a ziyaretin anısına kabartma rölyef bir tablo ile İnegöl’ü tanıtan kitap ve broşür takdim etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.