Nene Hatun Kuran Kursu Temeli Atıldı

Gemlik Hisar Mahallesinde yapılacak olan Nene Hatun Kız Kur’an ve Hafızlık Kursu binasının temeli atıldı.

Yayınlama: 17.02.2018
1.317
A+
A-

Temel atma törenine önceki dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ak Parti Bursa Milletvekilleri İsmail Aydın ve Osman Mesten, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, GTSO Meclis Başkanı Paşa Ağdemir, kurum ve daire müdürleri katıldı. Her hafta temel atma veya açılış sözümüzü tutuklarını ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz “Ekibimizle gece, gündüz çalışıyoruz. Sağlık Ocakları, Mahalle Konakları, Eğitim Tesisleri ardı ardına Gemlik’te yükseliyor. Yapımını Gemlik Belediyesinin üstlendiği hafızlık kursunun maliyeti 4 milyon 100 bin lira belediyemiz tarafından yapılarak müftülüğümüze devredilecek. Bu kardeşlerimize feda olsun. Çünkü onlar, Kuran’ı Kerim’i dilden dile, gönülden gönüle aktaracaklar. Bugünlere kolay gelinmedi. Bedeller ödedik. Devletin camilere ve dine kurumlara çivi çakamadığı noktalardan camiler hatta dini eğitim kurumları yaptığı noktalara geldik. Tekrar Gemlik’imize ve milletimize hayırlı olsun’’ dedi.

Bursa Milletvekilleri adına söz alan Osman Mesten ise, ‘’Çok güzel bir vesileyle bir araya geldik. 1980 döneminde, ben de Eskişehir’de benzer bir kurumdan yetiştim. O günlerde genel anlamda dini eğitim iyi noktada değildi. Bırakın böyle temel atmayı, açılışlarda devlet görevlileri yer alamazdı’’ şekline konuştu.

Mehmet Müezzinoğlu ise, ‘’Gemlik dini tesisler alanında olduğu kadar, diğer yapılarla da dikkat çekiyor. Bu konuda önemli katkı sağlayan Belediye Başkanına teşekkür ediyoruz. Böyle çalışmalara ve belediye başkanına destek olmak önemli. Dini tesislerin durumu bizim en temel sorunlarımızdandı. Çünkü sorunlarımızın temelinde Kuran’ı Kerim’den uzaklaşmak yer almaktadır. Önemli olan Kuran’ı Kerim’e sahip çıkmaktır. Kuran’u Kerim’in ilk emri ‘Oku’dur. İslam dünyasının durumu düşünüldüğünde, okumadığını görüyoruz. Eğer Kur’an-ı Kerim’in emirlerine uyulsa, toplumlar da gelişirdi” dedi.










Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.