Nilüfer Belediyesi Atık Yağ Toplayan Okulları Bilgisayarla Ödüllendirdi

Nilüfer Belediyesi’nin, çevre bilincinin oluşması, doğanın korunması amacıyla okullara yönelik gerçekleştirdiği “Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması”nda öğrenciler en çok atık yağı toplama için yarıştı.

Yayınlama: 05.06.2017
1.026
A+
A-

En çok atık yağı toplayan 4 okul diz üstü bilgisayarla ödüllendirilirken 4 ve 5’inci olan iki okul ise yazıcı ile ödüllendirildi.

Nilüfer Belediyesi’nin, yaşanabilir, sağlıklı ve sürdürülebilir bir kentsel çevre için hayata geçirdiği çevreci projeler meyvelerini veriyor. Bu projelerden biri olan ve okullara yönelik düzenlenen “Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması’nın bu yıl 6’ıncısı düzenlendi. Nilüfer Belediyesi, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile 2016-2017 eğitim öğretim dönemi boyunca devam eden yarışma kapsamında hem okullarda eğitimler verildi hem de öğrencilerin evlerindeki bitkisel atık yağları toplayarak okullarına getirmeleri sağlandı. 9 ay süresince 142 okulda 7 bin öğrenciye bitkisel atık yağların toplanması, atık yağların tekrar tekrar kullanımının önüne geçilmesi ve tüm bunların doğanın korunması adına yapacağı katkılara ilişkin farkındalık oluşturacak eğitimler verildi. Eğitimlerin yanı sıra öğrenciler, evlerindeki bitkisel atık yağları okullarına getirmeleri konusunda teşvik edildi. 9 ay sonunda yaklaşık 10 bin 980 litre bitkisel atık yağ toplanarak lisanslı firmaya teslim edildi. Yarışmaya katılarak en fazla bitkisel atık yağ toplayan okullar ve öğrenciler Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde düzenlenen törende ödüllendirildi. Başkan Bozbey, “Biz yıllarca kirlettik, bizden öncekiler de kirletti. Şimdi temizleme zamanı, ama temizlemenin kirletmekten daha pahalıya mal olduğu bir dönemdeyiz. Onun için kirletmeden temiz tutmak dünyayı kirletmeden geleceğe aktarmak en önemli sorumluluğumuz. Bu da eğitimle ve anlayışla olur. Bir litre atık yağ 1 milyon litre suyu kirletmektedir. Böyle hesapladığımızda çocuklar 10 milyar 890 milyon litre kirletmekten kurtardılar. Bu kirli su balıkları öldürecekti. Deniz canlılarına zarar verecekti. Onun için çocuklarımızı kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından yarışmada devlet okulları arasında birinci Kurmay Yarbay İlker Çelikcan Ortaokulu, ikinci Abdurrahman Vardar Ortaokulu, üçüncü Koç Ortaokulu, dördüncü Özel Final Ortaokulu diz üstü bilgisayarla ödüllendirilirken beşinci 15 Temmuz Ortaokulu ve altıncı olan Otomotiv İhracat Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, yazıcı ile ödüllendirildi.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş