Nilüferde “Mahalle Komiteleri” Yeniden Seçiliyor

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde Mahalle Komiteleri yeniden seçiliyor. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, mahallelerinde alınacak kararlara katılmak , demokrasiyi yerelden yeşertmek isteyen herkesi Mahalle Komitesi seçimlerinde aday olmaya ve adaylarına oy vermeye davet etti.

Yayınlama: 08.11.2017
951
A+
A-

Türkiye’de örnek olan Nilüfer’deki “Mahalle Komiteleri”, 2014 yılında yapılan seçimin ardından yenileniyor. Nilüfer’de demokrasi kültürünü yerelden genele yaymak amacıyla 2009 yılında başlatılan “Mahalle Komiteleri” uygulaması, halkın kendi mahalleleri ile ilgili kararlarda söz sahibi olmalarını sağladı. Mahallede yaşayanların, kaliteli ve yaşanabilir bir kentin yönetiminde aktif rol almalarını hedefleyen ve gönüllülük esasına dayalı bir yapı olan mahalle komitelerinin yeni dönemi için 18-19 Kasım ve 25-26 Kasım 2017 tarihlerinde seçim yapılacak.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 2009 yılında hayata geçirilen “Mahalle Komiteleri” ile bu yönde önemli adımlar attıklarını vurguladı.

“Mahalle Komiteleri”nin demokrasi kültürünü yerelden genele yayma projesi olduğunu belirten Bozbey, şöyle konuştu: “2009 yılında oluşturduğumuz Mahalle Komiteleri sistemi şu anda seçimli olarak devam etmekte olup yeni bir seçimle daha halkımızın gündemine geldi. Seçimde her sandıktan bir kişi seçilecek. Mahalle Komiteleri yönergesine göre başkanı zaten muhtar. Azalar daimi üye, aynı zamanda spor kulübü başkanı, cami derneği başkanı, okul aile birliği başkanı, o bölgede varsa demokratik kitle örgütü başkanı da komitenin daimi üyesi oluyor. Bunun yanında mahallede bulunan sandık sayısına göre her sandıktan bir üye seçilecek. O üyelerin toplumundan oluşan bir Mahalle Komitesi oluşacak. Diyelim ki 20 sandık var. Daimi üyeler 10 kişi ise 30 kişilik bir Mahalle Komitesi oluşmuş oluyor.”








“Kenti birlikte yönetiyoruz”

Mahalle Komiteleri’nin, mahallesindeki her türlü projede karar sahibi olduğunun altını çizen Bozbey, ”Bu kenti birlikte yönettiğimiz için Mahalle Komiteleri’ni önemsiyoruz. Bu kenti demokratik kurallar çerçevesinde, demokrasi kültürü içerisinde birlikte paylaşarak yönetmenin doğru olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu kent hepimizin. Sadece belediye başkanının, meclis üyelerinin, belediye çalışanlarının değil, bu kent yaşayanlarla birlikte herkesin. Onun için mahallesinde yaşayanlar mahallesine sahip çıkacaklar. Mahallesi ile ilgili projeleri, belediye olarak biz, komite ile tartışarak üyelerin onayını alıp, bütçesini de oluşturup stratejik planımıza dahil edip yürütüyoruz. Demokrasi kültürünü önce evimizde, sonra apartmanımızda, sonra sokağımızda, mahallemizde, kentimizde, şehrimizde,ülkemizde yayarak geliştirmek zorundayız. Bunu başarabilirsek o zaman ülkemizde barış ve huzurun hakim olduğu, mutlu, güler yüzlü insanların yaşadığı bir ülke haline getirebiliriz diye düşünüyorum” dedi.

18-19 Kasım ve 25-26 Kasım 2017 tarihlerinde yapılacak Mahalle Komitesi seçimlerinin demokrasi kültürünün yerelden yeşermesi adına önemli olduğunu vurgulayan Başkan Bozbey, “Nilüfer’de demokrasi şenliği yeniden başlıyor, Nilüfer’de Mahalle Komiteleri yeniden seçiliyor. ‘Benim de sözüm var’, diyorsanız gelin siz de, mahallenizde alınacak kararlara katılmak için, Mahalle Komitesi seçimlerinde aday olun, adaylarınıza oy verin, kenti birlikte yönetelim. Gelin siz de demokrasiye can verin, benim mahallem, benim kararım deyin” diyerek herkese çağrıda bulundu. Mahalle Komitelerine aday olmak isteyenler 8 Kasım 2017 tarihine kadar muhtarlıklara ve Nilüfer Kent Konseyi’ne başvuruda bulunabiliyor. İsteyenler başvurularını http://bit.ly/2zfqh4p adresinden de online olarak gerçekleştirebilir.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.