Okullarda Organ Naklinin Önemi Anlatıldı

Acıbadem Bursa Hastanesi organ naklinde uzman olan doktorlar öğrencilere organ naklinin önemini aktardı.

Yayınlama: 12.11.2017
893
A+
A-

Acıbadem Bursa Hastanesi organ nakli hekimlerinden Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Oktay, Organ Nakli Koordinatörü Dr. Salih Gülten ve Karaciğer Nakil Sorumlusu Dr. Hikmet Aktaş, çocuklara organ naklinin önemi aktardı. Bahçeşehir Koleji, Özel 22. Yüzyıl Okulları, ERA Okulları, Mehmet Nuri Çetin Temel Lisesi’nde farklı günlerde öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen hekimler, kadavradan organ naklinin çok önemli olduğuna değindi.

Organ naklinin tarihi ve organ yetmezliğinin insan sağlığını nasıl tehdit ettiği konusunda çocuklara bilgi veren hekimler, Türkiye ve dünyada organ naklinin güncel durumunu da aktardı. Türkiye’nin canlı verici organ naklinde dünyada ilk sırada olduğunu belirtin uzmanlar, kadavradan organ naklinde de aynı başarının yakalanması için bilgilendirmenin önemli olduğunu söyledi.

Acıbadem Bursa Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Oktay, “Organ yetmezliği bir insanın hayatında çok büyük bir sorun. Tek çaresi ise organ naklidir. Geçen yıl yapılan 123 naklin yüzde 60’ı kadavradan yapıldı. Toplamda da canlı vericili nakillerde önemli grubu eşlerin verdiği böbrek nakilleri oluşturuyor. Türkiye’de 60 binin üzerinde hasta böbrek beklemektedir. Bursa’da ise bu sayı 2 binin üzerindedir. Çok çalışıyoruz, gayret gösteriyoruz. Ama yılda 100 tane kadavradan nakli ancak gerçekleştiriyoruz. Onun için çok açık var. Birkaç lokomotif hastane sayesinde bu organ nakli ilerliyor. Ama bağışlar arttıkça diğer hastaneler de buna katılacaktır” dedi.






Öğrenciler kendilerine verilen bilgilerden dolayı Acıbadem Bursa Hastanesi hekimlerine teşekkür etmeyi ihmal etmedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş