Osmangazi Meydanının Temeli Yazın Atılıyor

Eski İçişleri Bakanı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Osmangazi’de yapılan bir hizmetin sadece Türkiye’de değil, ülke sınırları dışında da yankı bulduğunu söyledi.

Yayınlama: 06.02.2018
1.057
A+
A-

AK Parti Bursa milletvekilleri Efkan Ala, İsmail Aydın ve Zekeriya Birkan’ı ağırlayan Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’ya değer katacak olan Osmangazi Meydanı projesinin inşaat alanını gösterdi. Başkan Dündar, Osmangazi Belediyesi olarak gerek şehircilik gerekse tarihî ve kültürel mirasa sahip çıkma adına önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Güzel ve başarılı hizmetler yapıyoruz. Temelini atmaya hazırlandığımız Osmangazi Meydanı, sadece Osmangazi’nin değil Bursa’nın bir projesi. Bugüne kadar bölgedeki kamulaştırmalar için 120 milyon TL kaynak kullandık. Proje son aşamaya geldi. İnşallah bu yaz ilk kazmayı vurarak bu dev projenin inşaatına başlamış olacağız. Burası eskimiş ve çöküntü halini almış bir bölgeydi. Kamulaştırma ve yıkım çalışmalarını yaparak, bölgedeki olumsuz görüntüyü ortaya kaldırdık. Şehir, merkezden yenilenmeye başladığında geniş alanlara yayılır. Osmangazi Meydanı da böyle bir çalışma. Burada ortaya çıkacak modern meydan, bölgenin dönüşümüne katkı sağlayacak. Bu proje aslında şehrin tüm merkezini hedef alan, yukarıda valilik binası ile aşağıda Santral Garaj Mahallesi’ne kadar uzanan bir proje olacak. Belediye binasının önünde kalan alanı ilk etap olarak düşünüyoruz. Bu etapla birlikte bölge Bursa’nın tarihine ve büyüklüğüne yakışır modern bir merkez haline gelecek” dedi.

Soğanlı Ketsel Dönüşüm projesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Türkiye’de zemin +5 katın uygulandığı tek proje olduğuna vurgu yapan Dündar, “Bu projemizi başarılı bir biçimde bitirdik. Yer teslimleri yapıldı. Şuan vatandaşlarımız evlerine taşınıyor. Hedefimiz bundan sonraki süreçte dönüşümün özel sektör eliyle Çelebi Mehmet Bulvarı üzerinden ileriye doğru götürülmesi. Bizlerin başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları kentteki çarpık ve plansız yapılaşmanın da önüne geçiyor. Osmangazi Belediyesi birçok konuda öncü bir belediye. Projelerimiz Türkiye’deki birçok belediye tarafından örnek alınıyor. Yaptığımız çalışmaların Bursa’ya önemli değerler kattığını görüyoruz. Bu sorumluluk çerçevesinde çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızda sizlerin bizlere verdiği destek çok önemli. Desteğinizi esirgemeyip her zaman yanımızda olduğunuz için de sizlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Efkan Ala da, “Osmangazi ve Bursa’ya sunulacak olan hizmetleri sürekli başkanımızla müzakere ediyoruz. Sadece Osmangazi ve Bursa’da değil, ecdat yadigarı topraklar olan Balkanlar’da da güzel hizmetler ortaya koyuyorsunuz. Bizler de Bursa milletvekilleri olarak bu hizmetlerde her zaman yanınızdayız. Bursa’ya yapılacak her hizmeti kendimize borç biliyoruz. Bursalılar en güzel hizmetlere layıklar. Vatandaşlarımız bizleri desteklerdiler, bizler de onlara hizmet sunmayı kendimize görev edindik. Başkanımız Mustafa Dündar, milletvekilliği tecrübesi ve mahalli idaredeki tecrübesi ile görevini en güzel şekilde icra ediyor. Bizler daha fazla hizmeti daha kısa zamanda nasıl sunarız bunun gayreti içerisindeyiz. İnşallah şimdiye kadar olduğu gibi şimdiden sonra da milletimizi memnun edecek hizmetleri ardı ardına gerçekleştiririz. Çünkü halkımız her şeyin en güzeline layıklar” dedi.








Osmangazi’de yapılan her bir hizmetin Türkiye sınırlarını aşarak ülke dışında da yankı bulduğunu ifade eden Efkan Ala, “Sorumluluğumuz ülke sınırları dışında. Görevimiz de ülke sınırları dışına taşıyor. Bunların şuurunda olarak hizmetlerimizi en kaliteli biçimde sunmaya devam edeceğiz. Bizim bütün imkanlarımız sizlerin hizmetindedir. İnşallah birlikte en güzel hizmetleri vatandaşlarımıza sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Ziyaret sonunda Başkan Dündar, misafirlerine Osmangazi Belediyesi’nin hayata geçirdiği projelerin maketlerinin sergilendiği alanı gezdirerek, çalışmalar hakkında bilgiler verdi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.