Osmanlı Kültürü Arnavutköyde Yaşatıldı

Arnavutköy‘de Osmanlı’nın 718’inci kuruluş yıl dönümü sebebiyle Osmanlı kültürünün birçok ürünü düzenlenen etkinliklerle yeniden yaşatıldı. Osmanlı lezzetlerinden, şerbetlerine dönemin sofra düzenine kadar birçok geleneğin canlandırıldığı etkinliklere vatandaş yoğun ilgi gösterdi.

Yayınlama: 08.02.2017
1.046
A+
A-

Arnavutköy Belediyesi, Osmanlı’nın 718’inci kuruluş yıl dönümü sebebiyle Osmanlı kültürünün birçok ürününü düzenlediği bir dizi etkinlikle tanıttı. Arnavutköy Kadın Sanat ve Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliklere Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, merkezin kursiyerleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Osmanlı’nın kuruluşunun yıl dönümü sebebiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında merkezin girişinde vatandaşları lokma dağıtan görevliler karşıladı. Ardından merkezin açılış kurdelesini kesen Başkan Baltacı, merkez kursiyerlerinin yaptığı Osmanlı dönemlerinin meşhur yemeklerinin tadına baktı. Kadın kursiyerlerle sohbet eden Başkan Baltacı, Osmanlı padişahlarının resimlerinin bulunduğu sergiyi gezdi. Osmanlı döneminin önemli meslek gruplarından cam sanatçılarının da canlandırıldığı merkezde, vatandaşlara Osmanlı lezzetleri ikram edilirken, şerbetler de dağıtıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, dönemin sofra düzenine kadar bir çok gelenek canlandırıldı.

“Bizim iftihar etmemiz gereken bir geçmişimiz var”

Osmanlı dönemindeki bir çok geleneğin yeniden yaşatıldığını söyleyen Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, “Geçmişten günümüze kültürümüzde var olan gerek idari gerek ekonomik, gerek vakıf kültürü insanımızın öne çıkan, var olan değerleri ortaya çıkarmak bunların bugünkü nesiller tarafından tanınmasını sağlamak adına yapılmış olan bir çalışma. Burada maksadımız şu bizim iftihar etmemiz gereken bir geçmişimiz var. Çok ciddi kültürümüz var, ciddi bir medeniyetimiz var. İnsan geçmişini bilmezse geleceğine yön veremez. Buradaki etkinlik Osmanlı’nın kuruluş yıl dönümüne denk gelmesiyle yapılan bir etkinliktir. Biz geçmişimizle beraber geleceğimizi buluşturmak ve ona bu şekilde yön vermek gayesiyle hareket etmek istedik” dedi.






“Osmanlı’dan kalma geleneklerimizi devam ettiriyoruz”

Geçmişin merkezde yeniden yaşatıldığını belirten kursiyer Zeynep Karamahmutoğlu, “Bugün burada Osmanlı’dan kalma geleneklerimizi devam ettiriyoruz. Osmanlı’dan günümüze kadar ulaşan yemeklerin tanıtımı yapıyoruz. Padişahlarımızın en sevdiği yemeklerden hazırladık. Hünkar çorbamız, badem çorbamız, özellikle soğanlı yumurta diye Abdülhamid’in en sevdiği yemek olan olarak bilinen bir yemeğimiz var” diye konuştu.

“Osmanlı’ya dair mimari, çini, padişahlar, kadın figürlerinin hepsinin kapsamaktadır”

Merkezde 4 yıldır kursiyer olarak eğitim aldığını söyleyen Derya Batu, “Burada sadece padişah resimleri yok, Osmanlı konsepti olduğu için Osmanlı’ya dair mimari, çini, padişahlar, kadın figürlerinin hepsinin kapsamaktadır. Aynı zamanda tekzip eserleri de var” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş