Osmanlı Padişahları Huzurunda Afrindeki Mehmetçik İçin Dua

Osmanlı Haftası kutlamalarına katılan yüzlerce Bursalı, Osmanlı Devleti’nin kurucuları Osman ve Orhan Gazi’nin türbelerini ziyaret ederek, Afrin’deki Mehmetçikler için dua etti. Tarihi surlar arası yürüyüşe katılanlar, Bursa Mehter Takımı’nın marşlarıyla coştu.

Yayınlama: 26.01.2018
1.269
A+
A-

Osmanlı Devleti’nin kuruluşunun 719’uncu yıl dönümü Bursa’da coşkuyla kutlanıyor. Osmangazi Belediyesi tarafından Osmanlı Haftası münasebetiyle yapılan törende, Osmanlı Devleti’nin kurucuları Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerinden başlayıp Saltanat Kapı’ya kadar devam eden yürüyüş tertip edildi. Yürüyüşe AK Parti Milletvekili Müfit Aydın, Osmangazi Kaymakamı Zafer Orhan, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Çömez’in yanı sıra yüzlerce Bursalı vatandaş katıldı.

Yürüyüş öncesi Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerini ziyaret eden protokol ve vatandaşlar, Afrin’de teröristlere karşı kahramanca mücadele veren Türk askerleri için dua etti. Duanın ardından konuşma yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmanlı Haftasını dualarla başlatıp o günkü ruhu bugüne taşımak istiyoruz. Bugünün dünyasında yine Osman Gazi’nin torunları yine aynı yolculuğa çıkmış durumda. Bugün Mehmetçik Afrin’e girmişse, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan dünya beşten büyüktür diyorsa, işte bunun ürünüdür bunlar. Ve bu anlayış, yeniden dünyanın birçok yerinde yeşermeye ve değer bulmaya başladı. Türkiye’nin bu haklı mücadelesi bütün dünyada destek bulmaya başladı. İnşallah atalarımızın zulme karşı başlattığı savaşlar gibi orada da terör belasını bitirip, zulmün başını ezerek, Mehmetçiğimizle muzaffer olarak döneceğiz” dedi.

Daha sonra konuşan Milletvekili Müfit Aydın ise, “Osmanlı Devleti ile ne kadar iftihar etsek az. 719 yıl, söylemesi kolay; ancak dünya üzerinde devam eden bir başka devlet yok. Hep beraber türbe ziyaretinde bulunduk Osmanlı padişahlarının sandukalarının üzerinde yazan Osmanlıca yazıları okuma şansımız yok. Biz Osmanlı ruhundan ve felsefesinden özellikle koparılmaya çalışılmışız. Bu ülkeye ve bu insanlara yazık etmişiz. Son 10 – 15 yıldır bu ruhu yeniden canlandırmaya çalışıyoruz. Harf devrimini yapabilirsin, bunda problem yok, fakat bir gecede yapmak, doğrusu o ülkedeki bütün insanların bir gecede cahil olmasını sağlamaktır. Ezanımızla bir sorunumuz yokken, bir anda ezanımızı kaldırıyoruz. Osmanlı’yla bağın kesilmesine sebep olan bu unsurlar bugün içimizde bir acı olarak yaşıyor” dedi.






Türk gençlerinin evvela tarihlerini bilmek mecburiyetinde olduğunu belirten Aydın, “Bugün görüyoruz, başımıza bela olan sadece Afrin’deki 3-5 çapulcu değil, bunu çok net görelim. Bunun Amerika’sı da, Avrupa’sı da arkasında, bugüne kadar görülmeyen bu manzara şimdi milletimiz tarafından müşahede edildi. Net bir şekilde görüldü. Mesele oradaki 3-5 çapulcu meselesi değil. Oralar tarihte zaten Osmanlı’ya aitti. Osmanlı gittiği her yere adaleti götürüyordu. İnsanlığın ve adaletin olduğu o yöreler, bugün yeniden Osmanlı ruhunun Türk askeriyle birlikte gelmesi için dua ediyor. Sosyal medyadan bunları hepimiz görüyoruz. Allah’ın izniyle sınırlarımız temizlenecek ve bundan sonra da Türkiye’nin başına bela olabilecek hiç bir unsur kalmayacak” diye konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş