Özel Çocukların Kupa Sevinci

BUSMEK İnegöl Yenice Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim alan özel çocuklar, Türkiye Voleybol Şampiyonası’nda Türkiye 3.sü oldu.

Yayınlama: 09.10.2017
1.356
A+
A-

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu’nun (TOSSFED) 2017 yılı faaliyet programında yer alan, özel sporcular basketbol, voleybol (kız-erkek) ve futbol branşları Türkiye Şampiyonaları Samsun’da yapıldı. Voleybol şampiyonasında Bursa’yı, BUSMEK İnegöl Özel Çocuklar Spor Kulübü takımı temsil etti. Takımda BUSMEK Özel Eğitim Kurs Merkezi öğrencileri ve İnegöl Yenice Engelsiz Yaşam Merkezinin özel çocukları forma giydi. Bursa’nın yanı sıra Samsun, Afyonkarahisar, Ankara, Zonguldak, Konya, Malatya, Balıkesir, Yalova, Çanakkale ve Erzincan’dan gelen takımların yer aldığı şampiyonada Bursa ekibi üçüncü oldu.

BUSMEK İnegöl Özel Çocuklar Spor Kulübü Antrenörü Serhan Süleyman Bucak, “Mayıs ayında yapılan TOSSFED Türkiye Bayanlar Voleybol Şampiyonası kapsamında yapılan Bursa bölge finallerinde 4 takımla karşılaşma yaparak namağlup bir şekilde Bursa bölgesinin birincisi olarak Türkiye şampiyona finallerine katılmaya hak kazandık. Türkiye Bayanlar Voleybol Şampiyonası finallerinde grup maçlarında Yalova takımını 2-0, Balıkesir takımını 2-0 yenerken, Malatya takımına 2-0 mağlup olarak grubu 2’nci olarak tamamlayarak dörtlü finallere katıldık. Dörtlü finallerde Samsun takımı ile karşılaşan takımımız 2-1 mağlup olup, Ereğli takımını 2-0 yenerek şampiyonaya katılan 21 takım içinde Türkiye 3.’sü olarak Bursa’ya kupa ile döndük” dedi.

BUSMEK Yönetim Merkezi’nde, ilk kez katılmalarına rağmen büyük başarı elde edip dönen özel çocuklar ve sınıf arkadaşları için teşekkür kutlaması yapıldı. Sosyal İşler ve Eğitim Hizmetleri Müdürü İbrahim Karaman, İnegöl Halk Eğitim Müdürü Burhanettin Özdemir ve BUSMEK Proje Yönetici Eyüp Arda’nın katıldığı kutlamada çocuklarla yakından ilgilenildi. Özel yaptırılan pastanın üzerinde kendi fotoğraflarını gören çocuklar, sevinçlerini doyasıya yaşadı.










Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.