Samsunda 2017Nin İlk Fuarı “Evleniyoruz”

2017 yılının ilk fuarı olan “Samsun EV’leniyoruz 2017” fuarı 9-12 Şubat tarihleri arasında Samsun’da yapılacak.

Yayınlama: 08.02.2017
1.072
A+
A-

Karadeniz Bölgesi genelinden sektör markalarının katılımıyla yapılacak, pek çok önemli etkinliğe sahne olacak “Samsun EV’leniyoruz 2017” evlilik hazırlıkları, konut projeleri, mobilya, aksesuar, dekorasyon, züccaciye, gelinlik, damatlık, abiye kıyafet, çeyiz, halı, düğün organizasyonu, beyaz eşya, ev elektroniği fuarı için özel bir otelde basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında açıklamalarda bulunan fuar yapımcıları, fuar hakkında bilgiler verdiler.

Toplantıda ilk söz alan TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, “Bugün bizim açımızdan önemli ve özel bir gün. Çünkü ilk üzerinde çalıştığımız bir projeyi ilk kez Samsun’da organize edeceğiz. ’Ev’ kısmını ayırmamızın önemli bir anlamı var. Ev ihtiyaçları ile ilgili tüm ürün gruplarının tek çatı altında modern bir fuar merkezinde toplandığı yegane fuarlardan bir tanesi. Bu fuarın Samsun ve Karadeniz Bölge ekonomisi açısından ise en önemli özelliği, ev yenilemek, eşya yenilemek birçok sektörü hareketlendirip iç piyasayı tetikleyici nitelikte bir alışveriş zincirini beraberinde getiriyor. Dolayısıyla bu fuar ile birlikte bölgemizdeki iç ticarete canlılık getireceğine inanıyoruz. Konut projeleri, züccaciye, gelinlik, damatlık, çeyiz, halı, düğün organizasyonu, fotoğraf, beyaz eşya, ev elektroniği dahil olmak üzere birçok ürün grubu tek çatı altında olacak. Fuar ziyaretçilerimiz, ürünleri hem kampanyalı alabilme fırsatı bulacak hem de yenilikleri ve trendi takip edebilme fırsatı bulacaklar. Her gün saat 10.00- 20.00 arası fuar açık olacak. Kapanış günü ise 19.00’a kadar açık olacak. Raylı sistemin fuar merkezimizin bulunduğu Tekkeköy’e kadar gidiyor olması da ziyaretçilerimizin fuara çok rahat ulaşımını sağlayacak. Ev’leniyoruz Fuarı, Samsun’da bu yıl ilk fuarımız. Kitap, inşaat, mobilya, tarım ve gıda fuarları düzenlenecek. Samsun’da, Karadeniz’de fuarcılık mayası tuttu. Kiminle konuşsak, Samsun’un fuarcılık konusundaki atağı konuşuluyor. Bunu tüm kurum, kuruluşlarımız ve basın sayesinde birlikte başardık” dedi.

Daha sonra söz alan KOSGEB İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, “Samsun fuar şehri olma unvanını zamanla yitirmişti. Fakat şimdi fuar şehri olma unvanını elde etmek yolunda iyi bir şekilde ilerliyor. Şehrimizin yerel yönetimlerinin, sivil toplum kuruluşlarının verdiği desteklerle bu unvanını kazanmak yolunda hareket ediyor. Bizler de KOSGEB olarak, KOBİ’lerin katılımını artırmak yolunda destek sağlıyoruz. Bunu da katılım giderlerinin yüzde 60’ını karşılayarak yapıyoruz. KOBİ’lerin üretim kadar bunu fuarlarda pazarlaması da çok önemli. Yüz yüze iletişimin işletmelerimize büyük yararlar sağladığını biliyoruz. Ben bu fuarın şehrimize, ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.






Katılımcı sayısının 100 bini geçmesini hedeflediklerini vurgulayan Samsun TSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yiğit Tören, “ Ticaret ve Sanayi Odalarının temel görevlerinden biri şehir ekonomisine katkı sağlamak. Her yıl fuar sayısı artarak sürüyor. Bu yıl 7 fuar yapacağız. İnşallah bu sayı daha da artacak. Bu fuarlar aynı zamanda şehrimizdeki firmalar için ulusala açılmak konusunda bir başlangıç olarak görüyoruz. Fuara 59 firmanın katıldığını görüyoruz. Fuarla birlikte Samsun bir çekim merkezi olacak, çevre illerden ziyaretlerle birlikte şehir ekonomimize katkı sağlayacak. Fuarın düzenlenmesine katkı sağlayan herkese ve katılan firmalarımıza teşekkür ediyorum. Katılımcı sayısının 100 bini geçmesini umuyorum” şeklinde konuştu.

Toplantıda son konuşmacı olarak söz alan TÜYAP Samsun Bölge Müdürü Server Seçer ise, “Fuarımız renkli şovlara ve görüntülere sahne olacak. Bizim 4 gün boyunca hemen her saat etkinlikler gerçekleşecek. Açılışta gitar ve ritim performansları katılımcılarla buluşacak. Yine Olgunlaşma Enstitüsünün bir defilesi olacak. Sonra Büyükşehir ve Tekkeköy Belediyelerimizin katkılarıyla nikah töreni yapılacak. Fuarımıza Samsun’dan, ülkemizden ve ülke dışından herkesi davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Toplantı soru-cevap kısmının ardından sona erdi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş