Şehitlere Vefa

Bursa Kent Konseyi ve Diyanet İşleri Başkanlığı Bursa Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen programda şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu.

Yayınlama: 27.03.2018
1.191
A+
A-

Bursa Kent Konseyi ve DİB Bursa Eğitim Merkezi işbirliğiyle Malazgirt’ten Afrin’e Bin Yıllık Ruh ‘Çanakkale’ adlı program Merinos AKKM Orhangazi Salonu’nda düzenlendi. 23. Dönem Milletvekili Ali Kul, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse, Bursa İl Müftüsü İzani Turan, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, DİB Bursa Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Muhammed Coşkun ile ilçe müftüleri ve din görevlilerinin katıldığı programda Bursa Eğitim Merkezi’nde 9. Dönem Tashih-i Huruf Kursu’na katılan kursiyerler sahne aldı. ‘Ordu Duası’ ile başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Programın ikinci bölümü ise, kursiyerler tarafından hazırlanan duygu ve coşku yüklü bir sinevizyon gösterisi ile başladı. Ardından ilahiler ve kasideler okundu.

Başkanvekili Şükrü Köse, Çanakkale ruhunu topyekûn tekrar iliklerimize kadar hissetmemiz ve bu algılamamız gerektiğini söyledi. Çanakkale’de, ecdadın canlarını hiçe sayarak Türk Milletine daha yaşanabilir bir vatan bırakmak için omuz omuza verdiği mücadelenin bir sembolü olduğunu ifade eden Köse, “Bizler Çanakkale’yi anlayamaz isek tarihimizi ve geçmişimizi anlamamız mümkün değildir. Bunun için Çanakkale çok önemli, unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bağımsızlığımız için, geleceğimiz için, bayrak ve ezan için 250 bin şehidimizi toprağa verdiğimiz bir Çanakkale destanından bahsediyoruz” dedi.

Köse, Bursa Eğitim Merkezi’nde 9. Dönem Tashih-i Huruf Kursu’na katılanları da tebrik ederek, görevlerinde başarılar diledi.








Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni ise, Bursa Kent Konseyi’nin 5 Meclisi, 30 Çalışma Grubu, 450 kurum/kuruluş ve binlerce gönüllüsü ile birçok alanda faaliyetlerini gerçekleştirdiğini ifade etti.

DİB Bursa Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Muhammed Coşkun, yürüttükleri faaliyetlerle ilgili bilgiler verdi. Bursa Eğitim Merkezi’nin 2004 yılında filli olarak hizmete açıldığını ifade eden Coşkun, teşkilat yapısı 2 tip eğitim merkezi olduğunu vurguladı.

Plaket takdimi ve kursiyerlere belge töreni ile devam eden program protokol üyelerinde eşlik ederek söylediği ‘Çanakkale Türküsü’ ile son buldu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.